Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Ziua mondială a educaţiei, marcată de dascălii suceveni prin “Spartachiada profesorilor“

5 octombrie reprezintă pentru corpul profesoral de pretutindeni “Ziua mondială a educaţiei”. Pentru a marca acest eveniment, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prin Departamentul Cultură, sport, turism, a propus un proiect intitulat “ Profesorii altfel“, în care fiecare cadru didactic, indiferent de specialitate, să se întreacă prin sport în cadrul “Spartachiadei profesorilor“.

Parteneri ai acestui proiect au fost Consiliul judeţean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Suceava, Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret, A.S. “Sportul Pentru Toţi“, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Inspectoratul de Poliţie – Circulaţie Rutieră, Direcţia de Sănătate Publică. Sponsori au fost Tipografia Celestin şi  Clubul Atletic Suceava.

 

Această ediţie inaugurală a Spartachiadei profesorilor a oferit participanţilor posibilitatea de a se întrece la un număr de 9 ramuri sportive: ciclism, cros, volei, street-ball, tenis de câmp, tenis de masă, darts, şah şi fotbal. Festivitatea de deschidere a avut loc pe esplanada Universităţii unde au fost prezentate delegaţiile celor 6 filiale sindicale. Au rostit alocuţiuni prin care au salutat iniţiativa acestei acţiuni: d-l Alexandru Rădulescu – vicepreşedinte C.J., d-l Gheorghe Lazăr – inspector școlar general, d-l Mircea Diaconu – prorectorul U.SV., d-l Gheorghe Coman -inspector educaţie fizică, d-l Cristian Bărculescu – director DJST. Cunoscuta atletă suceveană Cristina Casandra a declarat deschise întrecerile spartachiadei, invitând toţi participanţii la prima probă, cea de cros.