Jurnalul FSLI Info – Nr. 3, aprilie 2024

📣Informaţii relevante, de ultimă oră, de interes pentru angajaţii sistemului de învăţământ, precum şi realizările federaţiei, într-un nou număr al jurnalului informativ – „FSLI INFO”!! 📌Dacă vrei să descarci integral jurnalului informativ, Continuare »

Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

 

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut sau au legătură cu unităţile de învăţământ şi care sunt implicate în consumul sau traficul de substanţe. Solicităm ferm autorităţilor ca acele persoane să răspundă în faţa legii şi totodată cerem implementarea unui plan naţional prin care să facem scut în jurul copiilor şi adolescenţilor care cad pradă traficanţilor de droguri! Şcoala este mediul care trebuie să ofere securitate şi siguranţă, nu trebuie să devină parte din anturajul dealer-ilor!

Apariţia în spaţiul public a celor doua cazuri din Buzău şi Bacău în care trei cadre didactice sunt suspectate că vindeau droguri reprezintă o problemă gravă care are consecinţe inclusiv asupra imaginii sistemului de educaţie din România.

Considerăm că avem nevoie de o mai mare atenţie asupra ceea ce înseamnă testarea psihologică a angajaţilor din educaţie, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de situaţii.

Educaţia din România este formată, în majoritate, din cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic, care îşi desfăşoară cu responsabilitate şi dăruire activitatea. Sunt oameni oneşti, implicaţi, care respectă legea şi care nu au de-a face cu reţele infracţionale sau cu fapte imorale sau penale. Nu vrem să se pună o pată asupra sistemului de educaţie, din cauza unor indivizi care nu au moralitate, sunt în afara legii şi care nu au ce să caute în preajma copiilor şi adolescenţilor.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă ferm astfel de comportamente şi cerem ca acele persoane implicate să răspundă în faţa legii.

Ţinând cont de amploarea fenomenului privind consumul de substanţe în rândul minorilor, solicităm autorităţilor statului să demareze de urgenţă un plan naţional, care să implice toate structurile de combatere a consumului şi traficului de droguri, dar şi şcoala, părinţii, partenerii sociali, federaţii şi asociaţii, precum şi ong-uri, prin care să ne protejăm mai bine copii! Dacă nu intervenim de urgenţă, lucrurile ar putea să scape de sub control, iar generaţiile de tineri să fie grav afectate. România nu trebuie să mai fie nici un spaţiu de tranzit şi nici o piaţă de desfacere pentru droguri!

“Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri reprezintă un semnal de alarmă şi trebuie să deschidem bine ochii şi să vedem cum tratăm sistemul de învăţământ în amploarea situaţiilor care apar şi a provocărilor la care este supus. Federaţia noastră nu susţine astfel de comportamente în rândul celor care lucrează în educaţie, prin urmare, dincolo de aspectul penal, trebuie aplicate măsuri clare privind accesul unor astfel de persoane în sistemul de învăţământ. Nu avem nevoie de astfel de oameni în preajma elevilor noştri sau în preajma colegilor noştri, care sunt oameni cinstiţi şi devotaţi. Lupta cu drogurile trebuie să facă parte din agenda autorităţilor mai mult ca oricând, iar implicarea noastră a tuturor partenerilor din spaţiul educaţional trebuie să vină în sprijinul acesteia!”, a declarat Simion Hancescu, președintele FSLI.

Pentru informaţii suplimentare și declarații:
Preşedinte FSLI- Simion Hancescu: 0722.779.716
Vicepreşedinte FSLI- George Purcaru:0744.242.804
Secretar general FSLI- Ion Zoican:0741.558.012