FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

GREVA GENERALĂ CONTINUĂ!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, cer în continuare Guvernului și partidelor aflate la Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

Solidaritate în fața nedreptății!

Doar împreună suntem o voce care contează! Suceava condamnă tăcerea sfidătoare a guvernului și reacționează. Peste 100 de membri ai Alianței Sindicatelor din Învățământ au pichetat astăzi Instituția Prefectului . Se cere Continuare »

Tăcerea Guvernului este o invitație la proteste!

Suntem profund dezamăgiți de lipsa de răspuns din partea Executivului și considerăm că aceasta este, de fapt, o invitație la noi proteste, inclusiv demararea grevei generale în educație. Guvernul României se face Continuare »

 

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ!
Pentru că îmi pasă de educație!
Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora!
Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, fără finanțare de 38 de ani încoace!
Pentru că am muncit, nu 8 ore, 10, 12 ore în școală!
Pentru că m-am săturat să le cer părinților să le cumpere manuale copiilor lor pentru că cele oferite de școală sunt depășite din anul 1995.
Pentru că m-am săturat să mi se ofere salarii în tranșe și mereu prorogate!

Pentru că m-am săturat să fac voluntariat „forțat”, sâmbăta și duminica, venind la școală pentru diferite activități neremunerate.
Pentru că mi-a ajuns să văd copii necăjiți, nemâncați și prost îmbrăcați victime ale odraslelor care-și etalează opulența.

Pentru că nu mai pot vedea și auzi părinți disperați care, de multe ori își lasă copiii în grija noastră (să-i iubim și îndrumăm) pentru ca ei, în străinătate, să le facă rost de bani ca să-și continua școala.
M-am săturat să văd copii care abandonează școala!

M-am săturat de atâtea partide și guverne care au promis marea cu sarea dar sărăcia se adâncește zi de zi, an de an! Iar ei și acoliții lor se scaldă în trândăvie și opulență oferită de stat!

M-am săturat de indiferența și prostia politicienilor, de ă-urile și lungirile de fraze, de greșelile lor de exprimare și ortografie, de ura fățișă pentru școală și cadre didactice!

Ne-am săturat de minciunile voastre clamate la toate televiziunile și în toată presa pe care ați corupt-o, fie cumpărându-le, fie șantajându-le!
Ne-am săturat să fim jigniți, umiliți, certați, ignorați, puși la zidul infamiei pentru că o dată la 20 de ani „îndrăznim” să ridicăm capul!
Cine a mai primit „marș la clasă” dintre toate categoriile sociale?

DĂSCĂLIMEA FACE GREVĂ! HOTĂRÂT!
CE NE VEȚI FACE? NE VEȚI ÎMPUȘCA? ÎMPUȘCAȚI-NE! Așa nu veți mai avea critici pentru prostia voastră.

FELICIA VRANĂU, Colegiul Național Mihai Eminescu, Suceava