Întâlnire a reprezentanților federațiilor sindicale reprezentative din învățământ cu Prim-Ministrul

Astăzi, 17.02.2021, a avut loc la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților federațiilor sindicale reprezentative din învățământ cu Prim-Ministrul Guvernului României, domnul Florin Cîțu, Ministrul educației, domnul Sorin Cîmpeanu, Secretarul de Continuare »

Structura anului școlar 2021-2022

Anul școlar 2021-2022 se structurează pe două semestre după cum urmează: Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021. În perioada 25 – 31 octombrie Continuare »

Avem un  Guvern opac, care ignoră dialogul social și care ia măsuri de austeritate ilogice!

În anul 2021 se repetă scenariul din anii 2009-2010? Avem un  Guvern opac, care ignoră dialogul social și care ia măsuri de austeritate ilogice! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care apără interesele Continuare »

Cifrele analizei ministrului de Interne arată dezastrul din educație

Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ? 4.000 de clădiri, dintr-un total de peste 25.000 în care funcţionează unităţi școlare, fără autorizație de la Continuare »

Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor și a colegilor noștri!

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu data de 8 februarie 2021 va însemna revenirea la normalitate în cadrul sistemului de educație, dar totul trebuie gândit și făcut cu mare responsabilitate. Nu trebuie Continuare »

Corectarea Legii salarizării și a inechităților din sistemul public de pensii, principalele teme discutate de ministrul Muncii cu reprezentanții sindicatelor din educație

sursa: mmuncii.ro Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții principalelor structuri sindicale din educație. O primă temă discutată cu partenerii sociali a vizat proiectul de Continuare »

FSLI salută decizia Ministerului Educației prin care este redus numărul de elevi la clasa a IX-a

Este una dintre măsurile pentru care federația noastră a militat ani la rândul și ne bucurăm că insistența noastră a dat roade, iar ministrul Sorin Cîmpeanu a dat dovada de receptivitate, conștient Continuare »

Consilierii școlari forțați să accepte un număr de elevi peste limita prevăzută de lege

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, federație la care ASI Suceava este afiliată, s-a adresat, în regim de urgență, Ministerului Educației pentru a clarifica numărul de elevi/preșcolari în raport de care se face Continuare »

Întâlnire de lucru cu ministrul educației. Probleme abordate

Astăzi, 7 ianuarie 2021, a avut loc la sediul Ministerului Educației (ME) o întâlnire a președinților celor trei federații reprezentative din învățământ: FSLI, FSE Spiru Haret și FNS Alma Mater, cu ministrul Continuare »

Austeritatea anunțată de Guvernul Cîțu îndeamnă la declanșarea acțiunilor de protest în educație

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care apără interesele a peste 165.000 de salariați din învățământ, protestează față de politica de austeritate pe care noul Guvern al României se pregătește să o pună Continuare »

 

Tactică inventată de ISJ Suceava și argumente lipsite de substanță!

În ziua de luni, 29.02.2016, a avut loc la ISJ Suceava şedinţa Comisiei paritare care trebuia să lămurească situaţia privind acordarea sporului pentru condiţii deosebite şi a îndemnizaţiei pentru bibliotecari.

Discuţiile nu au condus la nici un rezultat, iar argumentele aduse de ISJ Suceava au fost lipsite de substanţă, în tonul însuşirii unor recomandări ministeriale.

Într-un comunicat transmis de ASI Suceava în şcoli, în data de 19 februarie 2016, am solicitat ca în caz de neavizare a statelor de plată („bulina roşie”) datorită punerii la plată a sporurilor, pagina din EDUSAL să fie copiată, pentru a demonstra că ISJ Suceava este cel care nu respectă o hotărâre judecătorească.

Aflând despre intenţiile noastre, ISJ Suceava a găsit o cale de avizare a statelor de plată prin aşteptare, în sensul că nu transmite nici „bulina roşie”, nici „bulina verde”, iar avizarea statelor de plată e în aşteptare, cu „bulina galbenă”.

Această tactică inventată de ISJ Suceava este nedemnă, pentru că:

  • produce un şantaj la adresa directorului prin faptul că salariaţii care nu beneficiază de aceste sporuri se revoltă că nu-şi iau salariul la timp;
  • nesocoteşte activitatea sindicală, a drepturilor câştigate de aceasta, drepturi de care beneficiază şi angajaţii ISJ Suceava;
  • stârneşte tensiuni în cancelarii.

Faptul că, doar unii angajaţi pot beneficia de aceste sporuri, creează un măr al discordiei în cancelarii, dar, nu vrem să credem că solidaritatea nu este o calitate a membrilor Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

ASI Suceava a respectat, respectă legea şi solicită punerea imediată în aplicare a hotărârilor judecătoreşti. În caz contrar, rămân două căi de rezolvare: plângere penală împotriva ISJ pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, sau apelarea la executorul judecătoresc!

Prin Adresa nr. 17 din 3.03.2016 am solicitat Inspectoratului Școlar Județean Suceava să argumenteze:

  • Motivul și temeiul legal pentru care nu se respectă Legea 71/2015;
  • Motivul pentru care refuză avizarea statelor de plată care cuprind aceste sporuri pentru care există Hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

În funcție de răspuns, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își rezervă dreptul de a acționa pe toate căile legale pentru respectarea drepturilor membrilor noștri de sindicat!