Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Spartachiada Profesorilor 2014

În fiecare an, pe data de 5 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. La Suceava, Alianța Sindicatelor din Învațământ Suceava în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a organizat, în cinstea acestei zile și în cadrul săptămânii Move Week, 29 septembrie – 5 octombrie 2014 a proiectului internațional „Nou We Move” cea de-a doua ediție a “Spartachiadei Profesorilor”.

Pe parcursul a trei zile, dascălii suceveni au avut posibilitatea participării la o ofertă generoasă de discipline sportive. Starul competiției s-a dat joi dimineața, când pe o vreme neprielnică pescuitului, s-au întâlnit pe frumoasele lacuri fălticenene amatorii acestui sport. Vineri, a avut loc deschiderea oficială urmată de crosul popular. Înarmați cu multă voință, atleții dascăli au avut o comportare meritorie. Nu a contat locul, ci voința de a termina proba.

A treia și ultima zi de competiții a umplut bazele sportive ale liceelor sucevene si nu numai. Ciclismul, un sport din ce in ce mai popular, s-a desfășurat pe varianta ocolitoare a Sucevei și a avut la start pasionații acestui sport. Street-ball-ul s-a jucat la Colegiul Alimentar, acolo unde competiția băieților a avut un nivel extrem de ridicat,iar cea a fetelor foarte multă motivație de a câștiga.

Voleiul, o disciplină extrem de eleganță, s-a desfășurat la Colegiul Pedagogic și la Sc. Nr. 11 și a fost un regal de maiestrie tehnica și buna dispoziție. La tenis de masă (Colegiul Ștefan cel Mare) și la tenis de camp (Complex Unirea), întrecerile au fost foarte disputate iar la darts, mult entuziasm. Natație (Șc. nr. 3), șah (Șc. nr. 9) și badminton (Universitatea Ștefan cel Mare) sunt alte discipline care au fost alese de dascăli pentru a-și etala spiritul de întrecere. Fotbalul a stârnit pasiuni iar jucătorii și-au amintit de cât de bună era condiția lor fizică în trecut și cât de “tehnici” sunt acum.

Trei zile de sport, trei zile de bucurie, trei zile de ambiție sportivă.

Sperăm, că tot ce am acumulat bun în aceste zile să le transferăm în celelalte 362 de zile rămase pâna la cea de-a treia editie. Pentru o bună sănătate merită să găsim timp pentru mișcare!

Mulțumim celor care ne-au sprijinit în desfășurarea acestei competiți, respectiv:

 CONSILIUL JUDEŢEAN SUCEAVA
PRIMĂRIA ŞI CONSILIUL LOCAL SUCEAVA
PRIMĂRIA ŞI CONSILIUL LOCAL FĂLTICENI
DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET SUCEAVA
FEDERAȚIA ROMÂNĂ SPORTUL PENTRU TOȚI
UNIVERSITATEA „ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA
TIPOGRAFIA „CELESTIN” SUCEAVA
CLUB „ATLETIC” SUCEAVA