Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Salarizarea în educație e un haos! Guvernul trebuie să se implice!

În data de 13 februarie 2017, la sediul Guvernului României a avut loc o întâlnire a conducerii Coaliței Naționale pentru Modernizarea României cu Prim-ministrul României, domnul Mihai Grindeanu. La  această întânire a participat și președintele FSLI, Simion Hancescu, în calitate de vicepreședinte al C.N.M.R.,structură asociativă apolitică din care face parte și F.S.L.I. și care  reprezintă interesele a peste 2,5 milioane de salariați.

În cadrul acestei întâniri s-au discutat probleme de interes general, cum ar fi absorbția fondurilor europene, legea salarizării unitare, dar și probleme punctuale cu care se confruntă sectoarele de activitate reprezentate la nivel de coaliție. Referitor la educație, s-a adus în atenție problema necuprinderii banilor pentru sentințe în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 și problemele legate de modul defectuos de aplicare a măririi de 15%.

Primul-ministru a precizat că Guvernul României are ca prioritate să simplifice legislația referitoare la fondurile europene și că se intenționează ca în acest an România să absoarbă 5 miliarde de euro.De asemenea, dominia sa a afirmat că vor începe în cel mai scurt timp discuțiile la legea salarizării unitare. S-a convenit ca în cursul acestei saptămâni, probabil vineri, să aibă loc o întâlnire a repezentanților federațiilor din învățământ cu Primul-ministru, pentru a discuta concret fiecare problemă în parte.

Totodată, s-a convenit ca în perioada următoare să se organizeze întâlniri ale C.N.M.R.cu toți miniștrii, iar la fiecare trei luni să aibă loc o întânire cu Primul-ministru.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României și-a exprimat sprijinul pentru punerea în practică a Programului de guvernare a Coaliției aflate la Putere și dorința de a se implica constructiv în toate demersurile Guvernului care sunt benefice pentru România și cetățenii ei.