În atenția membrilor de sindicat care și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I anterior datei de 01.07.2017

În ultima perioadă, am primit numeroase sesizări referitoare la intenția cadrelor didactice care și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I înainte de data de 01.07.2017- data intrării în vigoare Continuare »

Plângere prealabilă privind echivalarea titlului științific de doctor cu gradul didactic I

Federatiile sindicale formulează plângere prealabilă împotriva OME nr. 3993/2021- privind echivalarea titlului științific de doctor cu gradul didactic I. Descarcă documentul aici! Continuare »

Modificări aduse LEN cu privire la ocuparea funcțiilor de director

Începând cu data de 31 mai 2021 a intrat în vigoare modificările aduse de Ordonanţa de urgenţă nr. 41/2021 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind ocuparea funcțiilor de Continuare »

Demers privind respectarea legii în privința salarizării

Federația Sindicatelor Libere din învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au revenit la MEN cu solicitarea de a dispune măsurile ce se impun pentru a se asigura calculul corect al Continuare »

Cursurile în școli vor funcționa după două scenarii

Astăzi, 28 aprilie 2021, au fost aduse modificări Ordinul Comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății privind măsurile aplicabile în contextul prevenirii infecției cu SARS-COV2. Practic, începând cu data de 5 mai 2021, Continuare »

Acrediat: Lecția în on-line!

Află mai multe și completează Formularul de preînscriere pe: www.fsli.ro/index.php/lectia-in-on-line/ Este un program educațional destinat profesorilor, bazat pe exerciții practice interactivitate și sprijin constant în scopul: dobândirii rapide de competențe digitale cu Continuare »

Modificări aduse Calendarului evaluărilor naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 377 din 12 aprilie 2021 a fost publicat  Ordinul nr. 3647/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului educaţiei nr. 3.462/2021 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale Continuare »

Dreptul la concediul de odihnă trebuie respectat conform legii, nu după cum ”vrea” EDUSAL

În ultima perioadă s-au primit numeroase sesizări că programul EDUSAL obligă unitățile de învățământ ca „pe perioada vacanțelor, întregul personal didactic de predare, inclusiv personalul de conducere, să se afle în concediu Continuare »

Uniunea Europeană – Sinteza discuțiilor din cadrul CDS pentru Educație

Sinteza discuțiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social pentru Educație de la nivelul UE din  9 martie 2021 Subiectul principal l-a reprezentat PLANURILE NATIONALE DE RECUPERARE ȘI REZILIENȚĂ. Reprezentantul Comisiei Europene dl. Continuare »

 

Salarizarea în educație e un haos! Guvernul trebuie să se implice!

În data de 13 februarie 2017, la sediul Guvernului României a avut loc o întâlnire a conducerii Coaliței Naționale pentru Modernizarea României cu Prim-ministrul României, domnul Mihai Grindeanu. La  această întânire a participat și președintele FSLI, Simion Hancescu, în calitate de vicepreședinte al C.N.M.R.,structură asociativă apolitică din care face parte și F.S.L.I. și care  reprezintă interesele a peste 2,5 milioane de salariați.

În cadrul acestei întâniri s-au discutat probleme de interes general, cum ar fi absorbția fondurilor europene, legea salarizării unitare, dar și probleme punctuale cu care se confruntă sectoarele de activitate reprezentate la nivel de coaliție. Referitor la educație, s-a adus în atenție problema necuprinderii banilor pentru sentințe în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 și problemele legate de modul defectuos de aplicare a măririi de 15%.

Primul-ministru a precizat că Guvernul României are ca prioritate să simplifice legislația referitoare la fondurile europene și că se intenționează ca în acest an România să absoarbă 5 miliarde de euro.De asemenea, dominia sa a afirmat că vor începe în cel mai scurt timp discuțiile la legea salarizării unitare. S-a convenit ca în cursul acestei saptămâni, probabil vineri, să aibă loc o întâlnire a repezentanților federațiilor din învățământ cu Primul-ministru, pentru a discuta concret fiecare problemă în parte.

Totodată, s-a convenit ca în perioada următoare să se organizeze întâlniri ale C.N.M.R.cu toți miniștrii, iar la fiecare trei luni să aibă loc o întânire cu Primul-ministru.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României și-a exprimat sprijinul pentru punerea în practică a Programului de guvernare a Coaliției aflate la Putere și dorința de a se implica constructiv în toate demersurile Guvernului care sunt benefice pentru România și cetățenii ei.