Modificări aduse LEN cu privire la ocuparea funcțiilor de director

Începând cu data de 31 mai 2021 a intrat în vigoare modificările aduse de Ordonanţa de urgenţă nr. 41/2021 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind ocuparea funcțiilor de Continuare »

Demers privind respectarea legii în privința salarizării

Federația Sindicatelor Libere din învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au revenit la MEN cu solicitarea de a dispune măsurile ce se impun pentru a se asigura calculul corect al Continuare »

Cursurile în școli vor funcționa după două scenarii

Astăzi, 28 aprilie 2021, au fost aduse modificări Ordinul Comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății privind măsurile aplicabile în contextul prevenirii infecției cu SARS-COV2. Practic, începând cu data de 5 mai 2021, Continuare »

Acrediat: Lecția în on-line!

Află mai multe și completează Formularul de preînscriere pe: www.fsli.ro/index.php/lectia-in-on-line/ Este un program educațional destinat profesorilor, bazat pe exerciții practice interactivitate și sprijin constant în scopul: dobândirii rapide de competențe digitale cu Continuare »

Modificări aduse Calendarului evaluărilor naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 377 din 12 aprilie 2021 a fost publicat  Ordinul nr. 3647/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului educaţiei nr. 3.462/2021 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale Continuare »

Dreptul la concediul de odihnă trebuie respectat conform legii, nu după cum ”vrea” EDUSAL

În ultima perioadă s-au primit numeroase sesizări că programul EDUSAL obligă unitățile de învățământ ca „pe perioada vacanțelor, întregul personal didactic de predare, inclusiv personalul de conducere, să se afle în concediu Continuare »

Uniunea Europeană – Sinteza discuțiilor din cadrul CDS pentru Educație

Sinteza discuțiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social pentru Educație de la nivelul UE din  9 martie 2021 Subiectul principal l-a reprezentat PLANURILE NATIONALE DE RECUPERARE ȘI REZILIENȚĂ. Reprezentantul Comisiei Europene dl. Continuare »

Elevii din anii terminali pot participa și fizic la cursuri dacă rata incidenței cu Coronavirus este sub 6/1000 de locuirori

Ordinul comun M.E. / M.S. nr. 3459/280/2021 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ Continuare »

Ordinul ME privind simularea examenelor naționale a fost publicat în MO

Ordinul Ministerului Educației nr. 3449 din 05 martie 2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2020-2021, Continuare »

Oferta de bilete pentru odihnă și tratament din sezonul 2021

An de an, membrii noștri de sindicat beneficiază de oferta de odihnă și tratament la prețuri avantajoase. Pentru a vă procura bilete în seria dorită vă rugăm să faceți solicitarea în termenul Continuare »

 

Riscurile acoperite de GROUPAMA pentru membrii noștri de sindicat

MENȚIUNI SPECIALE

 1. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se elimina perioadele de așteptare pentru deces din orice cauza și toate asigurările suplimentare;
 2. Prin derogare de la condițiile de asigurare, privind asigurarea suplimentara Cheltuieli medicale din orice cauză vom acoperi și:
  • analize medicale cu recomandare de la medicul specialist;
  • ochelari în limita a 500 RON, îndemnizația se va plăti o dată pe anul de asigurare, la prima diagnosticare sau la schimbarea dioptriilor. Pentru evaluarea cererii de despăgubire vor fi necesare: recomandarea, factura și rețeta de la medicul oftalmolog;
 3. Prin derogare pentru asigurarea suplimentara Incapacitate temporara de munca din orice cauza se va elimina numărul minim de zile necesar despăgubirii;
 4. In cazul dependenților părinți cu vârsta 65 – 75 ani, se acoperă riscul de deces cu 5000 lei/pers/an;
 5. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se acoperă afecțiunile preexistente, doar pentru persoanele care au calitatea de membru.

 

Documentele necesare în cazul despăgubirilor

 • Formularul pentru anunțarea evenimentului asigurat (poate fi descărcat de aici);
 • Copie BI/CI;
 • Documente medicale în funcție de eveniment (bilet ieșire spital, scrisori medicale, concedii medicale, recomandare specialist pentru cheltuieli medicale și dovada plății dacă s-au achitat cheltuieli medicale recomandate de specialist);
 • În caz de deces: certificat deces, certificat constatator al decesului, certificat calitate moștenitor, dacă este cazul și copie după fișa medicală/medic familie.
 • Adeverință care atestă calitatea  de membru sindicat, eliberată de ASI Suceava. Pentru eliberarea adeverinței, liderul grupei sindicale se va adresa președintelui de filială sau direct printr-un email la asis@suceavasji.ro și va menționa numele complet (cu CNP) al persoanei care solicită despăgubirea.

Toate aceste documente vor fi trimise prin e-mail la: mihaela.gherase@groupama.ro.

Persoana de contact în relația cu ASI Suceava este Mihaela Gherase, telefon: +40 758 057 204.

 

Descarcă materialul pentru afișare!