Scrisoare deschisă adresată Președintelui României Klaus Iohannis

Astăzi, 20 octombrie 2020, a fost înregistrată la Administrația Prezidențială o scrisoare deschisă comună adresată Președintelui României Klaus Iohannis, privind promulgarea legii prin care se acordă stimulentul de risc angajaților din sistemul Continuare »

Raport publicat de Comisia Europeană: Situație comparativă privind salariile din educație

România se numără printre țările europene cu cele mai mici salarii pentru profesori, dar și cu cele mai mari creșteri salariale din ultimii ani, potrivit ultimului Raport Eurydice pe tema salarizării cadrelor didactice în Continuare »

Apel public către Guvern: Asigurați condiții pentru funcționarea școlii în mediul online!

Astăzi, 5 Octombrie 2020, zi în care se sărbătorește Ziua Mondială a Profesorilor, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ adresează un Apel public Guvernului României, prin care solicită asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru Continuare »

5 octombrie 2020 – Mesajul Președintelui Federaței Sindicatelor Libere din învățământ

Dragi colegi, Anul acesta, Ziua Mondială a Profesorilor este pusă, fără voia noastră, sub semnul provocărilor și ne îndeamnă la găsirea unor soluții. 2020 este cu siguranță anul în care am trecut Continuare »

Ziua Internațională a Educației, Zi nelucrătoare!

Din 1994, data de 5 octombrie marchează în fiecare an Ziua Internațională a Profesorului (Ziua Internațională a Educaţiei). Anul acesta, în condițiile speciale impuse de răspândirea noului tip de coronavirus – SARS-CoV-2, Continuare »

APEL PUBLIC: Luați măsuri urgente de dotare a școlilor cu infrastructura necesară cursurilor online

FSLI: APEL PUBLIC către instituțiile statului: Luați măsuri urgente de dotare a școlilor cu infrastructura necesară cursurilor online; sistemul de învățământ riscă să se blocheze! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția Continuare »

Covid-19: Probleme care decurg din aplicarea Ordinului comun MEC/MS

Astăzi, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a înregistrat la Ministerul Educației și Cercetării  Adresa nr. 10108/17.09.2020 prin care atrage atenția asupra problemelor și neclarităților generate de ordinul comun MEC-MS. În același timp, Continuare »

Mesajul Președintelui FSLI cu ocazia deschiderii anului școlar 2020-2021

Dragi elevi, angajați din sistemul de educație și părinți, pregătiți-vă să fiți puternici! Va fi un an școlar dificil, cu multe obstacole și necunoscute, un an școlar fără precedent în țara noastră. Continuare »

A fost lansat Programul național de formare “Profesor în Online”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în calitate de Furnizor al Programului de formare “Profesor în Online”, împreună cu Digital Nation, în calitate de Furnizor al instrumentelor și metodologiei de formare în Continuare »

Testarea întregului personal din învățământul sucevean are iz electoral!

Intenția Primăriei Suceava de a testa, la început de an școlar, toți angajații din  învățământul preuniversitar din municipiu nu rezolvă problema siguranței din școli. O astfel de intenție naște multe întrebări. Cum Continuare »

 

Riscurile acoperite de GROUPAMA pentru membrii noștri de sindicat

MENȚIUNI SPECIALE

 1. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se elimina perioadele de așteptare pentru deces din orice cauza și toate asigurările suplimentare;
 2. Prin derogare de la condițiile de asigurare, privind asigurarea suplimentara Cheltuieli medicale din orice cauză vom acoperi și:
  • analize medicale cu recomandare de la medicul specialist;
  • ochelari în limita a 500 RON, îndemnizația se va plăti o dată pe anul de asigurare, la prima diagnosticare sau la schimbarea dioptriilor. Pentru evaluarea cererii de despăgubire vor fi necesare: recomandarea, factura și rețeta de la medicul oftalmolog;
 3. Prin derogare pentru asigurarea suplimentara Incapacitate temporara de munca din orice cauza se va elimina numărul minim de zile necesar despăgubirii;
 4. In cazul dependenților părinți cu vârsta 65 – 75 ani, se acoperă riscul de deces cu 5000 lei/pers/an;
 5. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se acoperă afecțiunile preexistente, doar pentru persoanele care au calitatea de membru.

 

Documentele necesare în cazul despăgubirilor

 • Formularul pentru anunțarea evenimentului asigurat (poate fi descărcat de aici);
 • Copie BI/CI;
 • Documente medicale în funcție de eveniment (bilet ieșire spital, scrisori medicale, concedii medicale, recomandare specialist pentru cheltuieli medicale și dovada plății dacă s-au achitat cheltuieli medicale recomandate de specialist);
 • În caz de deces: certificat deces, certificat constatator al decesului, certificat calitate moștenitor, dacă este cazul și copie după fișa medicală/medic familie.
 • Adeverință care atestă calitatea  de membru sindicat, eliberată de ASI Suceava. Pentru eliberarea adeverinței, liderul grupei sindicale se va adresa președintelui de filială sau direct printr-un email la asis@suceavasji.ro și va menționa numele complet (cu CNP) al persoanei care solicită despăgubirea.

Toate aceste documente vor fi trimise prin e-mail la: mihaela.gherase@groupama.ro.

Persoana de contact în relația cu ASI Suceava este Mihaela Gherase, telefon: +40 758 057 204.

 

Descarcă materialul pentru afișare!