Austeritatea anunțată de Guvernul Cîțu îndeamnă la declanșarea acțiunilor de protest în educație

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care apără interesele a peste 165.000 de salariați din învățământ, protestează față de politica de austeritate pe care noul Guvern al României se pregătește să o pună Continuare »

Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare

Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare, anexă la O.M.E.C. nr. 5991/2020. Descarcă aici (*.pdf) Continuare »

Punctul de vedere al FSLI privind modificarea CIM

În contextul desfășurării activităților on-line, vă transmitem punctul de vedere al federației noastre privind modificarea contractelor individuale de muncă Descarcă documentul aici (pdf) Continuare »

Demersuri pentru acordarea sporului de ecran

Ministrul Educației și Cercetării trebuie să își amintească permanent: scopul muncii sale și obiectivele pe care le are trebuie să fie în folosul educației, deci și în folosul angajaților din acest sistem, Continuare »

Asistența la orele on-line trebuie anunțată în prealabil

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ s-a adresat Ministerului Educației și Cercetării solicitând să transmită precizări către inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ privind respectarea planificării inspecțiilor școlare de specialitate sau a Continuare »

Situațiile și raportările financiare vor fi transmise exclusiv în format electronic

A fost publicat în Monitorul Oficial OMFP nr. 2948/2020 privind transmiterea situaţiilor financiare trimestriale centralizate întocmite de instituţiile publice la 30 septembrie 2020 şi de modificare a Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.998/2019 Continuare »

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României Klaus Iohannis

Astăzi, 20 octombrie 2020, a fost înregistrată la Administrația Prezidențială o scrisoare deschisă comună adresată Președintelui României Klaus Iohannis, privind promulgarea legii prin care se acordă stimulentul de risc angajaților din sistemul Continuare »

Raport publicat de Comisia Europeană: Situație comparativă privind salariile din educație

România se numără printre țările europene cu cele mai mici salarii pentru profesori, dar și cu cele mai mari creșteri salariale din ultimii ani, potrivit ultimului Raport Eurydice pe tema salarizării cadrelor didactice în Continuare »

Apel public către Guvern: Asigurați condiții pentru funcționarea școlii în mediul online!

Astăzi, 5 Octombrie 2020, zi în care se sărbătorește Ziua Mondială a Profesorilor, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ adresează un Apel public Guvernului României, prin care solicită asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru Continuare »

5 octombrie 2020 – Mesajul Președintelui Federaței Sindicatelor Libere din învățământ

Dragi colegi, Anul acesta, Ziua Mondială a Profesorilor este pusă, fără voia noastră, sub semnul provocărilor și ne îndeamnă la găsirea unor soluții. 2020 este cu siguranță anul în care am trecut Continuare »

 

Riscurile acoperite de GROUPAMA pentru membrii noștri de sindicat

MENȚIUNI SPECIALE

 1. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se elimina perioadele de așteptare pentru deces din orice cauza și toate asigurările suplimentare;
 2. Prin derogare de la condițiile de asigurare, privind asigurarea suplimentara Cheltuieli medicale din orice cauză vom acoperi și:
  • analize medicale cu recomandare de la medicul specialist;
  • ochelari în limita a 500 RON, îndemnizația se va plăti o dată pe anul de asigurare, la prima diagnosticare sau la schimbarea dioptriilor. Pentru evaluarea cererii de despăgubire vor fi necesare: recomandarea, factura și rețeta de la medicul oftalmolog;
 3. Prin derogare pentru asigurarea suplimentara Incapacitate temporara de munca din orice cauza se va elimina numărul minim de zile necesar despăgubirii;
 4. In cazul dependenților părinți cu vârsta 65 – 75 ani, se acoperă riscul de deces cu 5000 lei/pers/an;
 5. Prin derogare de la condițiile de asigurare, se acoperă afecțiunile preexistente, doar pentru persoanele care au calitatea de membru.

 

Documentele necesare în cazul despăgubirilor

 • Formularul pentru anunțarea evenimentului asigurat (poate fi descărcat de aici);
 • Copie BI/CI;
 • Documente medicale în funcție de eveniment (bilet ieșire spital, scrisori medicale, concedii medicale, recomandare specialist pentru cheltuieli medicale și dovada plății dacă s-au achitat cheltuieli medicale recomandate de specialist);
 • În caz de deces: certificat deces, certificat constatator al decesului, certificat calitate moștenitor, dacă este cazul și copie după fișa medicală/medic familie.
 • Adeverință care atestă calitatea  de membru sindicat, eliberată de ASI Suceava. Pentru eliberarea adeverinței, liderul grupei sindicale se va adresa președintelui de filială sau direct printr-un email la asis@suceavasji.ro și va menționa numele complet (cu CNP) al persoanei care solicită despăgubirea.

Toate aceste documente vor fi trimise prin e-mail la: mihaela.gherase@groupama.ro.

Persoana de contact în relația cu ASI Suceava este Mihaela Gherase, telefon: +40 758 057 204.

 

Descarcă materialul pentru afișare!