Precizări privind stabilirea normei didacatice de predare în anul școlar 2022-2023

In urma intervenției la ME, în data de 7 septembrie 2022 au fost trimise aceste precizări: (descarcă aici) Continuare »

Obiectivele FSLI pentru perioada imediat următoare

Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, întrunit în ședința din data de 31.08.2022, în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (2) lit. i) din Statutul Federației, a stabilit următoarele Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia deschiderii noului an școlar

Educația din România nu trebuie să devină un motiv al dezbinării sociale! Avem nevoie de unitate și seriozitate când vorbim despre investițiile de orice natură în educație! Prima zi de școală rămâne Continuare »

A fost aprobat noul ROFUIP!

A fost aprobat noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) Descarcă modificările! Continuare »

Guvernul României a uitat de promisiunile făcute la începutul anului!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater “, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese Continuare »

Salariații din învățământ reiau protestele!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști!

Sărbătorile religioase ale ultimilor trei ani, încărcați de provocări mult prea puternice pentru întreaga omenire, au fost un liant între familii, colegi sau prieteni și ne-au oferit speranța de care am avut Continuare »

Obiectivele FSLI pentru perioada imediat următoare

Colegiul Național al Liderilor FSLI, întrunit în zilele de 12 și 13 aprilie, a stabilit următoarele obiective ale federației pentru perioada următoare: 1. Implicarea activă în elaborarea proiectelor privind Legea Învățământului Preuniversitar Continuare »

Precizări acordare vouchere de vacanță!

Având în vedere că sunt numeroase întrebări de la membrii de sindicat referitoare la voucherele de vacanță, mai jos, puteți descărca precizările la cele mai frecvente dileme. Precizari acordare vouchere de vacanta.pdf Continuare »

Contractul privind asigurarea membrilor noștri de sindicat a fost reînnoit!

Începând cu data de  24 februarie 2021, membrii noștri de sindicat beneficiază de oferta de asigurare de la ASIROM. Contractul de asigurare a fost reînnoit în data de 16 februarie 2022 și are Continuare »

 

ASI Suceava a făcut primul pas în negocierea CCM la nivel de județ

În data de 28 februarie 2017, a fost publicat în Monitorul oficial Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate în învățământul preuniversitar (C.C.M.U.N.S.A.I.P) care dă posibilitatea negocierii contractelor colective de muncă unice la nivelul inspectoratelor şcolare.

Prin adresa nr. 27 din 1 martie 2017, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a solicitat convocarea Comisiei paritare de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, pentru stabilirea numărului membrilor care vor face parte din echipa de negociere. Menţionăm faptul că, în baza dispoziţiilor art. 1381 alin. (2) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin art. 107 alin. (1) şi (2) din C.C.M.U.N.S.A.I.P. s-a prevăzut:

„(1) Negocierea contractelor colective de muncă la nivelul inspectoratelor şcolare se realizează între conducătorul inspectoratului şcolar şi organizaţiile sindicale afiliate federaţiilor sindicale semnatare ale prezentului contract.

(2) Organizaţiile sindicale afiliate federaţiilor semnatare ale prezentului contract sunt împuternicite în scris să negocieze contractele colective de muncă la nivelul inspectoratelor şcolare. Prin împuternicirile scrise, federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate desemnează expres echipa de negociere şi persoana mandatată să semneze contractul colectiv de muncă la nivel de inspectorat şcolar. Contractul colectiv de muncă la nivel de inspectorat se semnează de către inspectorul şcolar general (ca reprezentant legal al inspectoratului) şi de către persoanele mandatate de federaţiile sindicale semnatare ale prezentului contract….”

Ca prim pas, am solicitat convocarea Comisiei paritare pentru că ASI Suceava își dorește, încă de acum 4 ani, semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel de județ. În acest sens, noul contract creează tot cadrul legal și, de aceea, sunt necesare discuţii cu conducerea ISJ Suceava, în vederea stabilirii numărului de persoane care vor participa la aceste negocieri colective.

Ulterior acestor discuţii, ASI Suceava va transmite Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (federație semnatară a C.C.M.U.N.S.A.I.P) numele şi prenumele persoanelor care fac parte din echipa de negociere, inclusiv membrii supleanți, precum şi persoana mandatată să semneze contractul colectiv de muncă. FSLI va transmite împuternicirile scrise, în conformitate cu prevederile art. 107 alin. (2) din C.C.M.U.N.S.A.I.P.