Atitudine de dispreţ faţă de lege din partea Ministerului Educației Naționale

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ s-a adresat Ministerului Educaţiei Naționale solicitându-i să intervină pentru acordarea drepturilor salariale ce se cuvin angajaților din sistemul de învățământ de stat. Descarca adresa! Continuare »

Presiuni din partea sindicatelor pentru ca oamenii școlii să-și primească la timp indemnizația pentru hrană

Sursa: monitorulsv.ro Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), structură din care fac parte peste 8.000 de angajați din județ, face presiuni către Ministerul Finanțelor pentru a interveni pentru a asigura acordarea începând Continuare »

Voucherele de vacanţă se vor acorda și în următorii doi ani!

În MO nr. 1058/13.12.2018, a fost publicată Ordonanţa de urgență referitoare la acordarea voucherelor de vacanță. Descarca OUG aici! Continuare »

Vor începe executările silite, pentru recuperarea banilor câștigați în instanță și neincluși de Guvern în rectificarea bugetară

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că în Proiectul  de OUG privind rectificarea bugetară, nu au fost incluse sumele pentru plata sentințelor judecătorești, așa cum prevede legea. Această atitudine față de Continuare »

Inechitățile generate de Legea salarizării pot fi înlăturate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, supune atenției Comisiei de muncă din Camera Deputaților,  prin adresa înregistrată cu nr. 4254 / 5 noiembrie 2018, următoarele inechități generate de aplicarea Legii – cadru nr. Continuare »

 

Păltinoasa și Volovăț, singurele localități din județ în care NU se decontează naveta personalului didactic

Urmare a solicitării Instituție Prefectului – Județul Suceava, exprimată în Ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ, care a avut loc în data de 5 aprilie 2017, ASI Suceava a înaintat astăzi, 12 aprilie 2017, situația sumelor reprezentând dobânzi legale calculate la diferențe salariale. Această situație cuprinde centralizat sumele necesare, achitate și restante pentru fiecare unitate școlară, afiliată la Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Legat de decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic auxiliar, centralizând situația la nivelul județului, am constatat faptul că doar două unități administrativ-teritoriale, comunele Păltinoasa și Volovățnu au decontat niciodată aceste sume, deși personalul didactic și didactic auxiliar este îndreptățit să le primească încă din iulie 2015, conform HG 569/2015. La momentul centralizării situației, majoritatea unităților administrative-teritoriale din județ au achitat integral aceste sume. În celelalte unități administrativ-teritoriale există întârzieri de maxim două luni, dar sumele au fost cuprinse în Bugetul local și vor fi achitate la zi.

Am înaintat aceste situații Instituției Prefectului, cu speranța că, în ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ din luna mai 2017, vom găsi soluții pentru punerea în plată a drepturilor bănești – dobânzi legale calculate la diferențe de drepturi salariale, precum și pentru decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic-auxiliar în comunele Păltinoasa și Volovăț.