Inechități existente în salarizarea personalului cu funcții de conducere

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a sesizat Guvernul României și Partidul Social Democrat despre inechitățile salarizării personalului de conducere. Factorii care au condus la aceste anomalii, dar și soluția propusă reies din Continuare »

MMJS confirmă că drepturile salariale trebuie calculate raportat salariul de bază efectiv în plată

Urmare a demersului Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Ministerul Muncii și Justiției Sociale confirmă faptul că stabilirea cuantumului tuturor majorărilor salariului de bază trebuie realizată prin raportarea la salariul de bază efectiv Continuare »

Uite sporu’! Nu e sporu’!

Luni, 11 martie 2019, Ministerul Educației Naționale a transmis în școli varianta 2.33 a programului EDUSAL, aplicație care realizează salarizarea în sistemul preuniversitar. Constatăm că sporul pentru învățământ special, de 15%, acordat Continuare »

Informare privind dezbaterea între reprezentații directorilor și MEN

Luni, 04.03.2019, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, a organizat dezbaterea cu tema „Îmbunătățirea managementului unităților de învățământ – prioritate pentru partenerii de dialog social”. La această dezbatere, din partea Ministerului Educației Naționale Continuare »

Concluziile ședinței Colegiului Național al Liderilor FSLI

Miercuri, 27.02.2019, a avut loc ședința Colegiului Național al Liderilor FSLI, ședință la care a participat și ministrul educației naționale, doamna Ecaterina Andronescu. În cadrul ședinței au fost abordate toate problemele discutate Continuare »

 

Păltinoasa și Volovăț, singurele localități din județ în care NU se decontează naveta personalului didactic

Urmare a solicitării Instituție Prefectului – Județul Suceava, exprimată în Ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ, care a avut loc în data de 5 aprilie 2017, ASI Suceava a înaintat astăzi, 12 aprilie 2017, situația sumelor reprezentând dobânzi legale calculate la diferențe salariale. Această situație cuprinde centralizat sumele necesare, achitate și restante pentru fiecare unitate școlară, afiliată la Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Legat de decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic auxiliar, centralizând situația la nivelul județului, am constatat faptul că doar două unități administrativ-teritoriale, comunele Păltinoasa și Volovățnu au decontat niciodată aceste sume, deși personalul didactic și didactic auxiliar este îndreptățit să le primească încă din iulie 2015, conform HG 569/2015. La momentul centralizării situației, majoritatea unităților administrative-teritoriale din județ au achitat integral aceste sume. În celelalte unități administrativ-teritoriale există întârzieri de maxim două luni, dar sumele au fost cuprinse în Bugetul local și vor fi achitate la zi.

Am înaintat aceste situații Instituției Prefectului, cu speranța că, în ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ din luna mai 2017, vom găsi soluții pentru punerea în plată a drepturilor bănești – dobânzi legale calculate la diferențe de drepturi salariale, precum și pentru decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic-auxiliar în comunele Păltinoasa și Volovăț.