”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

S-a emis ordinul privind modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță

În data de 2 mai 2019, Ministerul Educației Naționale a emis ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2019. Descarcă Ordinul aici! Continuare »

 

Păltinoasa și Volovăț, singurele localități din județ în care NU se decontează naveta personalului didactic

Urmare a solicitării Instituție Prefectului – Județul Suceava, exprimată în Ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ, care a avut loc în data de 5 aprilie 2017, ASI Suceava a înaintat astăzi, 12 aprilie 2017, situația sumelor reprezentând dobânzi legale calculate la diferențe salariale. Această situație cuprinde centralizat sumele necesare, achitate și restante pentru fiecare unitate școlară, afiliată la Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Legat de decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic auxiliar, centralizând situația la nivelul județului, am constatat faptul că doar două unități administrativ-teritoriale, comunele Păltinoasa și Volovățnu au decontat niciodată aceste sume, deși personalul didactic și didactic auxiliar este îndreptățit să le primească încă din iulie 2015, conform HG 569/2015. La momentul centralizării situației, majoritatea unităților administrative-teritoriale din județ au achitat integral aceste sume. În celelalte unități administrativ-teritoriale există întârzieri de maxim două luni, dar sumele au fost cuprinse în Bugetul local și vor fi achitate la zi.

Am înaintat aceste situații Instituției Prefectului, cu speranța că, în ședința Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învățământ din luna mai 2017, vom găsi soluții pentru punerea în plată a drepturilor bănești – dobânzi legale calculate la diferențe de drepturi salariale, precum și pentru decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic și didactic-auxiliar în comunele Păltinoasa și Volovăț.