Scrisoare deschisă către profesori, elevi și părinți cu ocazia Zilei Internaționale a Educației – 5 octombrie 2022

Dragi colegi, Ziua Internațională a Educației este o sărbătoare a națiunilor care înțeleg că sistemul de învățământ este unica poartă către emanciparea, dezvoltarea și consolidarea unui stat democratic. Fără educație nu putem Continuare »

Precizări privind stabilirea normei didacatice de predare în anul școlar 2022-2023

In urma intervenției la ME, în data de 7 septembrie 2022 au fost trimise aceste precizări: (descarcă aici) Continuare »

Obiectivele FSLI pentru perioada imediat următoare

Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, întrunit în ședința din data de 31.08.2022, în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (2) lit. i) din Statutul Federației, a stabilit următoarele Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia deschiderii noului an școlar

Educația din România nu trebuie să devină un motiv al dezbinării sociale! Avem nevoie de unitate și seriozitate când vorbim despre investițiile de orice natură în educație! Prima zi de școală rămâne Continuare »

A fost aprobat noul ROFUIP!

A fost aprobat noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) Descarcă modificările! Continuare »

Guvernul României a uitat de promisiunile făcute la începutul anului!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater “, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese Continuare »

Salariații din învățământ reiau protestele!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști!

Sărbătorile religioase ale ultimilor trei ani, încărcați de provocări mult prea puternice pentru întreaga omenire, au fost un liant între familii, colegi sau prieteni și ne-au oferit speranța de care am avut Continuare »

Obiectivele FSLI pentru perioada imediat următoare

Colegiul Național al Liderilor FSLI, întrunit în zilele de 12 și 13 aprilie, a stabilit următoarele obiective ale federației pentru perioada următoare: 1. Implicarea activă în elaborarea proiectelor privind Legea Învățământului Preuniversitar Continuare »

Precizări acordare vouchere de vacanță!

Având în vedere că sunt numeroase întrebări de la membrii de sindicat referitoare la voucherele de vacanță, mai jos, puteți descărca precizările la cele mai frecvente dileme. Precizari acordare vouchere de vacanta.pdf Continuare »

 

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști!

Sărbătorile religioase ale ultimilor trei ani, încărcați de provocări mult prea puternice pentru întreaga omenire, au fost un liant între familii, colegi sau prieteni și ne-au oferit speranța de care am avut nevoie pentru a putea merge mai departe!

Am ajuns să apreciem mai mult candoarea părinților noștri, bucuria copiilor, sănătatea și puterea de a renaște, liniștea, iubirea și pacea! In fiecare an ne-am făcut promisiuni că vom deveni oameni mai puternici și că nu vom pierde empatia și dorința de a ajuta acolo unde este nevoie. Am primit lecții prețioase despre cum să începem să privim viața și cum să ne bucurăm de lucruri care aparent par mărunte, dar care, în esență, ocupă locuri importante în viața fiecăruia dintre noi.

Credem cu tărie că Sfintele Paști din acest an reprezintă pentru noi toți un moment special, cu o puternică încărcătură emoțională dar care ne oferă și răgazul multor cugetări. Lumina Învierii pe care o așteptăm la miezul nopții este acum o călăuză spre un viitor la care trebuie să sperăm că va fi mai bun!

Învierea Domnului ne învață și despre puterea sacrificiului, dar și despre biruința binelui, despre puterea de a reconstrui și despre cum să ne adunăm forțele împreună spre a face o lume mai bună, dăruind acesteia ceea ce ne face pe noi unici.

Cu ocazia Sfintelor Paști vă dorim să vă bucurați de clipele petrecute alături de cei dragi, să aveți sănătate și să priviți cu optimism spre viitor!

In numele Colegiului Național al Liderilor FSLI

Președinte,
Simion Hancescu