FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

Solidaritate în fața nedreptății!

Doar împreună suntem o voce care contează! Suceava condamnă tăcerea sfidătoare a guvernului și reacționează. Peste 100 de membri ai Alianței Sindicatelor din Învățământ au pichetat astăzi Instituția Prefectului . Se cere Continuare »

Tăcerea Guvernului este o invitație la proteste!

Suntem profund dezamăgiți de lipsa de răspuns din partea Executivului și considerăm că aceasta este, de fapt, o invitație la noi proteste, inclusiv demararea grevei generale în educație. Guvernul României se face Continuare »

 

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști!

Sărbătorile religioase ale ultimilor trei ani, încărcați de provocări mult prea puternice pentru întreaga omenire, au fost un liant între familii, colegi sau prieteni și ne-au oferit speranța de care am avut nevoie pentru a putea merge mai departe!

Am ajuns să apreciem mai mult candoarea părinților noștri, bucuria copiilor, sănătatea și puterea de a renaște, liniștea, iubirea și pacea! In fiecare an ne-am făcut promisiuni că vom deveni oameni mai puternici și că nu vom pierde empatia și dorința de a ajuta acolo unde este nevoie. Am primit lecții prețioase despre cum să începem să privim viața și cum să ne bucurăm de lucruri care aparent par mărunte, dar care, în esență, ocupă locuri importante în viața fiecăruia dintre noi.

Credem cu tărie că Sfintele Paști din acest an reprezintă pentru noi toți un moment special, cu o puternică încărcătură emoțională dar care ne oferă și răgazul multor cugetări. Lumina Învierii pe care o așteptăm la miezul nopții este acum o călăuză spre un viitor la care trebuie să sperăm că va fi mai bun!

Învierea Domnului ne învață și despre puterea sacrificiului, dar și despre biruința binelui, despre puterea de a reconstrui și despre cum să ne adunăm forțele împreună spre a face o lume mai bună, dăruind acesteia ceea ce ne face pe noi unici.

Cu ocazia Sfintelor Paști vă dorim să vă bucurați de clipele petrecute alături de cei dragi, să aveți sănătate și să priviți cu optimism spre viitor!

In numele Colegiului Național al Liderilor FSLI

Președinte,
Simion Hancescu