Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

Mesajul Preşedintelui FSLI adresat salariaţilor din învăţământ la începutul anului şcolar 2016 – 2017

Începutul de an şcolar este un moment unic, cu o semnificaţie aparte, atât pentru copii şi elevi, pentru dascăli, dar şi pentru ceilalţi salariaţi de care depinde buna funcţionare a unităţilor de învăţământ.

Din păcate, acest moment care ar trebui să fie un moment de sărbătoare, este umbrit, ca atâtea alte începuturi de an şcolar, de multitudinea de probleme cu care se confruntă învăţământul românesc. Mulţi elevi nu vor găsi pe bănci manualele şcolare; programele şcolare sunt în continuare supraîncărcate şi rupte complet de realităţile din România; mii de unităţi de învăţământ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare; salariile personalului din învăţământ sunt umilitoare. Şi toate acestea sunt cauzate de indiferenţa clasei politice româneşti şi a guvernanţilor care, teoretic au tăcut din şcoala românească „prioritate naţională”, dar faptic i-au întors spatele.

Este posibil ca astăzi, 12 septembrie 2016, politicienii să facă din nou promisiuni, anul 2016 fiind an electoral. Cei care astăzi fac promisiuni se întreabă oare cât mai poate funcţiona învăţământul românesc în aceste condiţii? Cât vor mai avea dascălii acestei ţări puterea să-şi manifeste dăruirea şi pasiunea în nobila muncă pe care o desfăşoară, fără să fie răsplătiţi aşa cum merită pentru efortul depus?

Pentru ca toate aceste neajunsuri să fie înlăturate, fiecare salariat din învăţământ trebuie să fie conştient că numai prin unitate se poate înfăptui acest deziderat.

Acum, la început de an şcolar, doresc multă sănătate tuturor celor care slujesc învăţământul românesc!.

Președinte FSLI,
Simion HANCESCU