A fost semnat ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020

Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social de la MEC, în cadrul căreia a fost avizat Proiectul de OMEC privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020. Tot astăzi, Ordinul Continuare »

Atitudinea iresponsabilă a MEC produce consecințe

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra riscului mare de răspândire a virusului COVID-19 în școli, dacă acestea vor fi deschise în perioada 2-12 iunie 2020. Această Continuare »

Criza COVID-19: Concluzii seminarului organizat de ETUCE

În data de 25 mai 2020, ETUCE (European Trade Union Committee for Education) – Comitetul European Sindical pentru Educație, instituție la care la care FSLI este afiliată, a organizat un seminar în cadrul Continuare »

Lipsa de respect la adresa salariaților din învățământ capătă noi valențe

Într-un total dispreț față de instituția dialogului social, fără o minimă consultare publica privind intențiile legate de modalitățile și modurile de finalizare a parcursului școlar de către elevii din clasele terminale,  doua Continuare »

FSLI solicită MEC revocarea măsurii privind reducerea posturilor din CJRAE

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației și Cercetării, Monica Anisie, revocarea măsurii privind reducerea numărului de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ special și centrele județene/al Continuare »

 

Mesajul Preşedintelui FSLI adresat salariaţilor din învăţământ la începutul anului şcolar 2016 – 2017

Începutul de an şcolar este un moment unic, cu o semnificaţie aparte, atât pentru copii şi elevi, pentru dascăli, dar şi pentru ceilalţi salariaţi de care depinde buna funcţionare a unităţilor de învăţământ.

Din păcate, acest moment care ar trebui să fie un moment de sărbătoare, este umbrit, ca atâtea alte începuturi de an şcolar, de multitudinea de probleme cu care se confruntă învăţământul românesc. Mulţi elevi nu vor găsi pe bănci manualele şcolare; programele şcolare sunt în continuare supraîncărcate şi rupte complet de realităţile din România; mii de unităţi de învăţământ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare; salariile personalului din învăţământ sunt umilitoare. Şi toate acestea sunt cauzate de indiferenţa clasei politice româneşti şi a guvernanţilor care, teoretic au tăcut din şcoala românească „prioritate naţională”, dar faptic i-au întors spatele.

Este posibil ca astăzi, 12 septembrie 2016, politicienii să facă din nou promisiuni, anul 2016 fiind an electoral. Cei care astăzi fac promisiuni se întreabă oare cât mai poate funcţiona învăţământul românesc în aceste condiţii? Cât vor mai avea dascălii acestei ţări puterea să-şi manifeste dăruirea şi pasiunea în nobila muncă pe care o desfăşoară, fără să fie răsplătiţi aşa cum merită pentru efortul depus?

Pentru ca toate aceste neajunsuri să fie înlăturate, fiecare salariat din învăţământ trebuie să fie conştient că numai prin unitate se poate înfăptui acest deziderat.

Acum, la început de an şcolar, doresc multă sănătate tuturor celor care slujesc învăţământul românesc!.

Președinte FSLI,
Simion HANCESCU