ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Mesajul Preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ adresat salariaţilor din învăţământ la începutul anului şcolar 2014-2015

Începutul de an şcolar este un moment unic, atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli, amintirea acestuia dăinuind peste timp. In această zi de sărbătoare pentru Şcoala Românească veţi fi onoraţi cu prezenţa la ceremonia de deschidere, a „aleşilor” şi „numiţilor” care, în cuvântările lor vor folosi frecvent cuvântul „vom”, mai ales acum când alegerile prezidenţiale bat la uşă, cuvânt pe care-l auzim de 25 de ani în prima zi de şcoală şi în campanile electorale.

Nu vă îndemn să-i huiduiţi pe transmiţătorii de mesaje, dar puteţi să-i priviţi cu neîncredere pentru că acele promisiuni probabil vor fi uitate, aşa cum s-a întâmplat până acum şi pentru că şi domniile lor se fac vinovate de faptul că învăţământul românesc a fost un domeniu aproape abandonat, atâta timp cât lui i se alocă cel mai mic procent din P.I.B. dintre ţările U.E.,salariile personalului din învăţământ sunt de mizerie, programele şcolare sunt în continuare supraîncărcate, funcţii le de conducere sunt politizate, iar birocraţia din sistem este sufocantă şi profund dăunătoare. Se întreabă oare înaltele feţe prezente propagandistic la acest eveniment, cât oare veţi mai avea puterea să manifestaţi dăruire şi pasiune în nobila muncă pe care o desfăşuraţi, fară să fiţi răsplătiţi cum se cuvine pentru munca d-voastră? Probabil că nu.

Sunt oare conştienţi cei care cuvântă din partea partidelor şi a candidaţilor la preşedinţie, că instrucţia şi educaţia sunt singurele pârghii prin care România se poate intergra în rândul ţărilor civilizate, dar pentru aceasta învăţământul trebuie tratat cu adevărat ca prioritate naţională?.Probabil că nu.
Elevilor noştri trebuie să le oferim şanse de integrare pe piaţa forţei de muncă, dar pentru ca acest lucru să se materializeze, trebuie regândite urgent programele şcolare.
In această zi importantă, cei care conduc destinele acestei tări trebuie să devină conştienţi că un învăţământ de calitate se poate face dacă ai oameni motivaţi financiar şi că fără salarii decente nu pot fi atraşi către învăţământ tineri cu vocaţie pentru meseria de dascăl.

Acum, la început de an şcolar, îţi urez, stimate dascăl, să ai parte de cât mai multe evenimente plăcute în anul şcolar care începe acum şi fie ca Dumnezeu să lumineze mintea celor care guvernează, pentru a-şi îndrepta privirea cu adevărat către şcoală şi slujitorii ei.

Președinte FSLI,
prof. Simion Hancescu