Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Membrii noştri de sindicat sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care sunt supuşi şi de faptul că sunt obligaţi să lucreze în afara programului

Nemulţumirile sunt determinate de faptul că volumul de muncă depus de cadrele didactice care participă la simulările probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2013-2014, este foarte mare şi nu este remunerat, în sensul că personalul didactic care predă disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat la clasele a XI-a şi a XII-a, sunt obligate să evalueze lucrările scrise ale elevilor, fără a fi plătite pentru această activitate.
O altă nemulţumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condiţiile în care aceste lucrări scrise, deşi sunt corectate şi sunt notate de către evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefîind trecute în catalog, astfel încât, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eşecul simulărilor.
Considerăm că ar trebui reanalizate aceste simulări ale evaluărilor naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a şi ale examenului de bacalaureat, astfel încât, notele obţinute la aceste simulări să fie trecute în catalog ca note de la teze, pentru disciplinele respective, numai în acest fel realizându-se cointeresarea elevilor pentru simulări, dar şi eficientizarea activităţii cadrelor didactice.

 O alta nemulţumire a personalului didactic este determinată de Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, anexe la O.M.E.N. nr. 3111/2014, în baza cărora aceştia sunt nevoiţi să participe în zilele de sâmbătă, între orele 08.00 – 13.00, la activităţile prevăzute în calendarul – Anexa nr. 1 la O.M.E.N. nr. 31 11/2014, fără a fi remuneraţi pentru activitatea depusă într-o zi de repaus săptămânal şi fără a se prevedea acordarea de timp liber corespunzător.