În atenția membrilor de sindicat care și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I anterior datei de 01.07.2017

În ultima perioadă, am primit numeroase sesizări referitoare la intenția cadrelor didactice care și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I înainte de data de 01.07.2017- data intrării în vigoare Continuare »

Plângere prealabilă privind echivalarea titlului științific de doctor cu gradul didactic I

Federatiile sindicale formulează plângere prealabilă împotriva OME nr. 3993/2021- privind echivalarea titlului științific de doctor cu gradul didactic I. Descarcă documentul aici! Continuare »

Modificări aduse LEN cu privire la ocuparea funcțiilor de director

Începând cu data de 31 mai 2021 a intrat în vigoare modificările aduse de Ordonanţa de urgenţă nr. 41/2021 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind ocuparea funcțiilor de Continuare »

Demers privind respectarea legii în privința salarizării

Federația Sindicatelor Libere din învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au revenit la MEN cu solicitarea de a dispune măsurile ce se impun pentru a se asigura calculul corect al Continuare »

Cursurile în școli vor funcționa după două scenarii

Astăzi, 28 aprilie 2021, au fost aduse modificări Ordinul Comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății privind măsurile aplicabile în contextul prevenirii infecției cu SARS-COV2. Practic, începând cu data de 5 mai 2021, Continuare »

Acrediat: Lecția în on-line!

Află mai multe și completează Formularul de preînscriere pe: www.fsli.ro/index.php/lectia-in-on-line/ Este un program educațional destinat profesorilor, bazat pe exerciții practice interactivitate și sprijin constant în scopul: dobândirii rapide de competențe digitale cu Continuare »

Modificări aduse Calendarului evaluărilor naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 377 din 12 aprilie 2021 a fost publicat  Ordinul nr. 3647/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului educaţiei nr. 3.462/2021 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale Continuare »

Dreptul la concediul de odihnă trebuie respectat conform legii, nu după cum ”vrea” EDUSAL

În ultima perioadă s-au primit numeroase sesizări că programul EDUSAL obligă unitățile de învățământ ca „pe perioada vacanțelor, întregul personal didactic de predare, inclusiv personalul de conducere, să se afle în concediu Continuare »

Uniunea Europeană – Sinteza discuțiilor din cadrul CDS pentru Educație

Sinteza discuțiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social pentru Educație de la nivelul UE din  9 martie 2021 Subiectul principal l-a reprezentat PLANURILE NATIONALE DE RECUPERARE ȘI REZILIENȚĂ. Reprezentantul Comisiei Europene dl. Continuare »

 

Membrii noştri de sindicat sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care sunt supuşi şi de faptul că sunt obligaţi să lucreze în afara programului

Nemulţumirile sunt determinate de faptul că volumul de muncă depus de cadrele didactice care participă la simulările probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2013-2014, este foarte mare şi nu este remunerat, în sensul că personalul didactic care predă disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat la clasele a XI-a şi a XII-a, sunt obligate să evalueze lucrările scrise ale elevilor, fără a fi plătite pentru această activitate.
O altă nemulţumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condiţiile în care aceste lucrări scrise, deşi sunt corectate şi sunt notate de către evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefîind trecute în catalog, astfel încât, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eşecul simulărilor.
Considerăm că ar trebui reanalizate aceste simulări ale evaluărilor naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a şi ale examenului de bacalaureat, astfel încât, notele obţinute la aceste simulări să fie trecute în catalog ca note de la teze, pentru disciplinele respective, numai în acest fel realizându-se cointeresarea elevilor pentru simulări, dar şi eficientizarea activităţii cadrelor didactice.

 O alta nemulţumire a personalului didactic este determinată de Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, anexe la O.M.E.N. nr. 3111/2014, în baza cărora aceştia sunt nevoiţi să participe în zilele de sâmbătă, între orele 08.00 – 13.00, la activităţile prevăzute în calendarul – Anexa nr. 1 la O.M.E.N. nr. 31 11/2014, fără a fi remuneraţi pentru activitatea depusă într-o zi de repaus săptămânal şi fără a se prevedea acordarea de timp liber corespunzător.