ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

FSLI nu doreşte implicarea cadrelor didactice în procesul de recenzare a copiilor pentru clasa pregătitoare

În conformitate cu art. 3 alin. (2) din Metodologia privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 – Anexa nr. 1 la O.M.E.C.T.S. nr.3064/2012 (publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 62 din 25/01/2012) „În vederea cuprinderii în clasa pregătitoare şi în clasa I a tuturor copiilor care au vârsta corespunzătoare, inspectoratele şcolare judeţene (ISJ) şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, realizează recenzarea acestora pentru fiecare dintre circumscripţiile şcolare”

Conform art. 44 alin. (3) lit. d) din aceeaşi Metodologie, comisia judeţeană/ a municipiului Bucureşti organizează şi coordonează desfăşurarea recensământului copiilor care au împlinit vârsta pentru debutul şcolar. În colaborare cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale, iar potrivit art. 45 alin. (2) lit.a) din metodologie, comisiile de înscriere din unităţile de învăţământ realizează recensământul copiilor din circumscripţia şcolară şi asigură informarea părinţilor referitor la prevederile legale, la procedurile şi calendarul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Deşi această metodologie a fost aplicabilă pentru anul şcolar 2012-2013, în practică, inspectoratele şcolare au solicitat conducerilor unităţilor de învăţământ să dispună efectuarea recensământului copiilor de către cadrele didactice. In acest fel, au avut loc incidente regretabile, la nivelul municipiului Bucureşti, unde cadrele didactice – fără a beneficia de sprijinul organelor de poliţie – au efectuat recensământul copiilor.

Domnule ministru,

Având în vedere faptul că Metodologia privind cuprinderea elevilor în clasa pregătitoare şi clasa I, pentru anul şcolar 2013-2014 nu a fost emisă, vă rugăm să analizaţi posibilitatea eliminării din metodologie a dispoziţiilor privind efectuarea recensământului copiilor de către cadrele didactice.

Considerăm că există instituţii ale statului de unde se pot obţine datele necesare privind populaţia şcolară. Menţionăm şi faptul că nu există, în fişa postului personalului didactic, obligaţia efectuării recensământului.