Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Educaţia nu este o prioritate pentru guvernanţi

În data de 28 Noiembrie 2016, la sediul Guvernului României avut loc întâlnirea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România participând Iacob Baciu și Simion Hancescu.

În prezența Primului-ministru Dacian Julien Cioloș, a ministrului Dragoș Pîslaru – Ministrul Muncii și a mai multor secretari de stat s-au discutat următoarele:

1.Stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2017.
După aproape două ore de discuții contradictorii între reprezentanții organizaților patronale, cei ai confederațiilor sindicale și ai Guvernului, concluzia pe care am desprinden este că Guvernul ar dori ca salariul minim pe economie să rămână și în anul 2017 la nivelul celui din anul 2016, adică 1250 de lei, așa cum doresc patronatele. Precizăm faptul că partea sindicală a solicitat pentru anul 2017 un salariu minim de 1450 de lei, oricum cu mult sub valoarea „coșului” minim de consum, indicator pe care ultimele guverne l-au abandonat, pentru a nu ieși în evidență că o bună parte a poporului român trăiește sub limita de subzistență. Conform studiilor, valoarea „coșului” zilnic necesar unei personae pentrua trăi normal este de 1450 lei, adică aproximativ 1900 de lei brut. S-a convenit ca, în data de 13.12.2016, să ne întâlnim din nou într-o ședință a C.N.T. în cadrul căreia să se stabilească nivelul salariului minim pentru anul 2017.

2. Legea salarizării unitare
-creșterea medie a salariilor propusă până în anul 2022!? este de 37,3 % pentru întregul sistem bugetar;
-pentru învățământ se propune o creștere de 35.5%!;
-pentru apărare și ordine publică (se pare că aici intră și SRI, SIE, etc.), se propune o creștere de 58,4%!.
Tot în data de 13 decembrie 2016 se va lua o decizie dacă acest proiect de lege va mai fi trimis către Parlament sau va rămâne în sertarele Ministerului Muncii. Credem că România, guvernată profesionist și cu respect față de cetățenii ei, are potențialul de a nu-și bate joc de aceștia!
Urmează să primim proiectul legii salarizării unitare, dar așa cum stau lucrurile, învățământul nu este încă o prioritate!