Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Doi temerari, la poarta Europei

Fălticeniul, a fost cotat cândva, şi credem că mai este considerat un oraş cu cea mai mare densitate a oamenilor de cultură din ţară. Nu vreau să evocăm aceste personalităţi, pentru că dumneavoastră le ştiţi  mai bine decât mine.

E vorba de un coleg de al nostru, prof. Călin Dănilă de la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu Fălticeni, care împreună cu un absolvent al liceului, vor să înfăptuiască un vis. Cu toţii visăm, dar rareori visele noastre se împlinesc. Domnul profesor vrea să ajungă pe stâncile Gibraltarului, la poarta de intrare din nemărginirea oceanului spre Marea cea Mare ce desparte două continente. Credem că este un lucru măreţ să stai pe un continent şi să priveşti la continentul de via-a-vis. Dar, pentru a ajunge acolo, trebuie să străbaţi dintr-un capăt în altul Bătrâna Europă.

Ce va fi, cum va fi, cum va ajunge, domnul profesor nu-şi pune aceste întrebări pe care ni le punem noi, oamenii de rând. Dânsul ştie un lucru: faptul că trebuie să ajungă acolo cu orice preţ.

Şi iată, un paradox, atunci când domnul profesor, va privi la strâmtoare, va prelungi orizontul Europei spre alt continent şi poate că atunci se va gândi şi la noi.

Cu toată admiraţia îi urăm celor doi curajoşi, drum bun, să ajungă să-şi împlinească visul şi să se gândească la faptul că trebuie să ducă şi o fărâmă din gândurile noastre, deocamdată neîmplinite. Maşinile, trenurile, avioanele ne fac puţin supraoameni. Noi credem că devii supraom, renunţând la toate aceste mijloace moderne. Cu alte cuvinte, ne bucurăm că am asistat la startul a doi temerari.

Doamne ajută!

http://cronicadefalticeni.com/2013/03/01/a-inceput-aventura-falticeni-%e2%86%92-gibraltar-4000-de-km-la-pas-prin-europa/