ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Demersurile Federației Sindicatelor Libere din Învățământ se concretizează

Prevedere a programului de guvernare actual, modificarea Legii Educației Naționale începe printr-o Ordonanță de Guvern. Știam că sâmbătă, 28 iunie 2014, Guvernul urma să adopte ordonanța care aduce modificări la LEN, dar a făcut-o mai devreme, adică azi, 26 iunie2014.

Nu știm care e conținutul acestei ordonanțe, dar demersurile Federației Sindicatelor Libere din Învățământ se concretizează.

E bine dar nu suficient!

Posibilitatea pensionării anticipate e bună, dar nu știm care vor fi condițiile acordării ei. Credem că uzura psihică e primordială și nu vreo condiție de grad, fidelitate sau performanță;  Reducerea normei de predare pentru profesorii cu gradul I și 25 ani vechime de la 18 la 16 ore nu trebuie să privelegieze dreptul cadrului didactic la plata orelor suplimentare; Nu știm care va fi procedura de alegere a directorului școlii, dar considerăm că trebuie să aibă „avizul” Consiliului profesoral pentru a paticipa la concurs și tot Consiliul profesoral să-l poată demită.

Sunt o parte din măsuri luate târziu de Guvern în lipsa unei Legi a Educație Naționale ancorate într-o strategie de dezvoltare pe termen lung a educației.

Dacă toate se pot rezolva prin OG, mai vrem:

  • respectarea legii adică acordarea a 6% din PIB pentru educație;
  • acordarea sporului de vechime legal personalului nedidactic;
  • plata integrală a sentințelor judecătorești;
  • metodologie pentru acordarea sporului pentru condiții deosebite;
  • decontarea navetei;
  • debirocratizare.