ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Declaratia de sprijin a FSLI pentru colegii din Grecia

Federația Sindicatelor Libere din învățământ, cea mai mare federatie a sindicatelor profesorilor din România, reprezentând 197.000 de cadre didactice și angajați din învățământ, afiliată la Internationala Educatiei, dorește să-și exprime nemulțumirea profundă cu privire la acțiunea fără precedent a Guvernului elen, care consideră ilegale și anticonstituționale actiunile de protest ale profesorilor greci  şi care a luat în considerare emiterea unui ordin de mobilizare civilă sub pretextul că se perturbă examenele elevilor.

Știm că, în conformitate cu legislația elenă, guvernul poate mobiliza cu forța lucrătorii în caz de nesupunere civilă, dezastre naturale sau în caz de risc pentru sănătatea publică. Dar este incredibil și inacceptabil ca în Grecia, țară în care a luat naştere conceptul de democrație, un guvern poate acționa împotriva libertății de exprimare, a dreptului la muncă și la o viață decentă a propriilor cetățeni!

Noi înțelegem că în încercarea de a arăta creditorilor străini că ţara adoptă reforme nepopulare, Guvernul dvs. vrea să invoce legea de urgență pentru a forța greviștii să se întoarcă la locul de muncă, dar în numele cadrelor didactice din România vrem să condamnăm cu fermitate orice act anti-democratic, anti-social sau impotriva sindicatelor, promovat de un guvern care nu asigură condiții decente de muncă și de viață cetățenilor săi, și care încalcă toate convențiile internaționale la care țara a aderat.
În acest context, FSLI România,

1. reamintește Guvernului elen puternicul angajament pe care si l-a asumat pentru a promova și realiza strategia UE 2020;

2. solicită Guvernului elen să re-lanseze dialogul cu sindicatele din sectorul educației;

3. își reafirmă sprijinul deplin pentru profesorii greci și sindicatele din învăţământul primar și secundar.

Simion HANCESCU,

Președinte, Federația Sindicatelor Libere din Invatamant

ROMÂNIA