Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

 

DA! Pentru folclor!

Proiectul „10 pentru folclor”, organizat în perioada 8-13 februarie, are ca scop introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava. Cei „10 pentru folclor” – George Sârbu (dirijor şi folclorist), Leonard Zamă (poli-instrumentist), Costinel Leonte (maestru coregraf), Constantin Mândrişteanu (instrumentist), Angelica Flutur (interpret de muzică populară), Alexandru Brădăţan (interpret de muzică populară), Viorel Varvaroi (directorul Centrului Cultural Bucovina), Loredana Ceică (inspector şcolar), Giani Leonte (preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ – Suceava) şi Mihaela Bârsan (realizator emisiuni folclorice) – vor pleda în favoarea acestei cauze prin discursuri, dansuri populare, piese folclorice vocale şi instrumentale pe parcursul a zece întâlniri la care sunt aşteptaţi profesori, elevi şi părinţii acestora, din municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, oraşul Dolhasca şi comunele Bosanci, Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Moara, Mălini, Satu Mare şi Dărmăneşti.

Proiectul debutează luni, 8 februarie, la ora 9:00, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava, unde cei zece susţinători ai folclorului în şcoli se vor întâlni cu elevi şi profesori şi vor vorbi despre importanţa folclorului pentru tineri. Artiştii vor susţine, la fiecare întâlnire din cele zece localităţi alese, şi câte un spectacol folcloric în faţa publicului. Proiectul continuă, într-o primă etapă, în alte nouă localităţi din judeţ, unde vor avea loc întâlniri între susţinătorii introducerii folclorului în şcoli, ca obiect opţional, şi elevi, profesori, părinţi: Bosanci (8 februarie), ora 13:30 (Sala de Sport); Berchişeşti (9 februarie), ora 9:30 (Hanul Berchişeşti), Dolhasca (9 februarie), ora 15:00 (Casa de Cultură); Mănăstirea Humorului (11 februarie), ora 9:30 (Şcoala Pleşa); Câmpulung Moldovenesc (11 februarie), ora 15:00 (Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”); Dărmăneşti (12 februarie), ora 10:00 (Şcoala Călineşti – Cuparencu); Satu Mare (12 februarie), ora 15:00 (Căminul Cultural); Mălini (13 februarie), ora 9:30 (Sala de Sport); Moara (13 februarie), ora 14:00 (Căminul Cultural).

Organizatorii estimează că la aceste întâlniri vor participa peste 3.000 de persoane şi îşi doresc să susţină introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în cât mai multe şcoli din cele 114 municipii, oraşe şi comune din judeţul Suceava. Proiectul “10 pentru folclor” a fost iniţiat de Mihaela Bârsan (realizatorul emisiunii folclorice „Izvoare”) şi organizat de Televiziunea Intermedia şi Alinaţa Sindicatelor din Învăţământ – Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, primăriile şi şcolile din localităţile în care se vor organiza primele zece întâlniri.

Sursa: monitorulsv.ro