Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Comunicat – Birou 29.03.2013

În ziua de vineri, 29 martie 2013, a avut loc sedinţa Biroului Executiv Central ASIS cu următoarea ordine de zi:

 1. Informare privind activitatea desfasurata de F.S.L.I. in ultima perioada;
 2. Definitivarea componenţei Departamentelor A.S.I.S şi discutarea proiectelor strategiilor de acţiune;
 3. Diverse

La ultima întâlnire a Biroului FSLI si la Colegiul National al Liderilor, desfăşurate în data de 21 – 22 martie 2013, s-au abordat o serie de probleme foarte importante pentru activitatea viitoare a federatiei. Astfel, s-au stabilit strategiile fiecarui departament, urmând a fi trimise şi în teritoriu pentru  completare, apoi la proxima întâlnire vor fi aprobate. Referitor la situaţia deosebită în care se află personalul nedidactic din sistemul de învăţământ s-a decis  depunerea unui memoriu către MEN si MMPS, din partea fiecarei grupe sindicale, în care sa fie  stipulate urmatoarele:

 • personalul nedidactic a preluat sarcinile corespunzatoare posturilor blocate, fara a avea o remuneraţie corespunzătoare/ suplimentară;
 • personalul nedidactic presteaza constant activităţi mult peste norma de munca legală;
 • aplatizarea grilei de salarizare a personalului nedidactic, în condiţiile creşterii salariului de bază minim brut la 750 lei, de la 1 februarie 2013;
 • introducerea sporului de vechime in salariul de bază;
 • salariul mediu net este de aproximativ 600 lei, fapt ce înseamnă un venit sub limita normală de subzistenţă;
 • lipsa unui regulament privind mărimea concretă a sporului de condiţii deosebite si necesitatea acordării acestuia.

În termen de două săptămâni  vor fi definitivate strategiile de funcţionare a departamentelor care vor fi publicate pe site-ul sindicatului (www.suceavasji.ro);

S-a definitivat componenţa departamentelor, astfel:

 1. Departamentul juridic:  Radu CORBOTIUC – coordonator, Ovidiu ZOFOTĂ, Dorin Marcel SOLCAN
 2. Departamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului: Gheorghe ŞORODOC – coordonator, Aurelian COCOREANU – coordonator, Viorica IONIŢE, Marius GIOSU Manuela Gabriela SCRIPCARU
 3. Departamentul cultură, artă, sport: Dumitru IRIMIA – coordonator, Valeru AVRĂMIA, Ovidiu VARVAROI, Ioan BUZULEAC, Luminiţa COZAN, Maria REUŢ
 4. Departamentul de comunicare şi politici sindicale: Vasile BUDUŞANU – coordonator, Adina LAHMAN
 5. Departamentul de formare şi proiecte: Giani LEONTE – coordonator, Alin Dumitru SĂRBUŞCĂ MORARU, Anca RADU, Răducu DĂNILĂ    

Lunar se vor organiza conferinţe de presă;

S-a distribuit Ghidul – Experienţe europene pentru asigurarea calităţii în educaţia de formare;

S-au prezentat ofertele din staţiunile turistice pentru sezonul 2013.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE