ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Astăzi, 23.05.2013, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanțelor Publice

Domnul Simion Hancescu a abordat, printre altele, problema insuficienței fondurilor pentru acoperirea integrală a salariilor personalului din învățământ pentru anul 2013. Această situație se întâlnește la o bună parte a unităților de învățământ.

Președintele FSLI a atras atenția că problema este generată de modul greșit de calculare a costului standard per elev. Nu se ține cont că, din motive obiective, sunt și școli cu un număr mai mic de elevi la clasă. Așa se explică faptul că sunt unități de învățământ care au surplus la cheltuielile de personal și altele care au deficit.

“Singura soluție, care s-a aplicat și în anii trecuți, este aceea de a se modifica Legea Bugetului de Stat pentru anul 2013, în sensul de a exista posibilitatea transferului de fonduri de la unitățile de învățământ cu surplus la cele cu deficit, pentru că altfel unitățile de învățământ cu surplus financiar vor returna acest surplus la bugetul de stat, în timp ce la celelalte unități, salariații nu-și vor primi salariile pentru lunile octombrie și noiembrie”, a explicat domnul Hancescu.

Reprezentanții Ministerului de Finanțe și-au luat angajamentul că, la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie, vor soluționa această problemă, în sensul de a crea posibilitatea transferării banilor de la unitățile cu surplus către cele care au deficit la capitolul “cheltuieli de personal”.