A fost semnat ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020

Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social de la MEC, în cadrul căreia a fost avizat Proiectul de OMEC privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020. Tot astăzi, Ordinul Continuare »

Atitudinea iresponsabilă a MEC produce consecințe

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra riscului mare de răspândire a virusului COVID-19 în școli, dacă acestea vor fi deschise în perioada 2-12 iunie 2020. Această Continuare »

Criza COVID-19: Concluzii seminarului organizat de ETUCE

În data de 25 mai 2020, ETUCE (European Trade Union Committee for Education) – Comitetul European Sindical pentru Educație, instituție la care la care FSLI este afiliată, a organizat un seminar în cadrul Continuare »

Lipsa de respect la adresa salariaților din învățământ capătă noi valențe

Într-un total dispreț față de instituția dialogului social, fără o minimă consultare publica privind intențiile legate de modalitățile și modurile de finalizare a parcursului școlar de către elevii din clasele terminale,  doua Continuare »

FSLI solicită MEC revocarea măsurii privind reducerea posturilor din CJRAE

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației și Cercetării, Monica Anisie, revocarea măsurii privind reducerea numărului de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ special și centrele județene/al Continuare »

 

Astăzi, 23.05.2013, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanțelor Publice

Domnul Simion Hancescu a abordat, printre altele, problema insuficienței fondurilor pentru acoperirea integrală a salariilor personalului din învățământ pentru anul 2013. Această situație se întâlnește la o bună parte a unităților de învățământ.

Președintele FSLI a atras atenția că problema este generată de modul greșit de calculare a costului standard per elev. Nu se ține cont că, din motive obiective, sunt și școli cu un număr mai mic de elevi la clasă. Așa se explică faptul că sunt unități de învățământ care au surplus la cheltuielile de personal și altele care au deficit.

“Singura soluție, care s-a aplicat și în anii trecuți, este aceea de a se modifica Legea Bugetului de Stat pentru anul 2013, în sensul de a exista posibilitatea transferului de fonduri de la unitățile de învățământ cu surplus la cele cu deficit, pentru că altfel unitățile de învățământ cu surplus financiar vor returna acest surplus la bugetul de stat, în timp ce la celelalte unități, salariații nu-și vor primi salariile pentru lunile octombrie și noiembrie”, a explicat domnul Hancescu.

Reprezentanții Ministerului de Finanțe și-au luat angajamentul că, la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie, vor soluționa această problemă, în sensul de a crea posibilitatea transferării banilor de la unitățile cu surplus către cele care au deficit la capitolul “cheltuieli de personal”.