Istoria ne-a dat o lecție pe care nu am învățat-o: Educația nu trebuie să mai fie politizată!

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Este unul dintre momentele pe care îl celebrăm în fiecare an, pentru că, Continuare »

Controalele din școli realizate de ministrul Educației trebuie să respecte legea, dincolo de intenția bună a acestor verificări!

Zilele trecute ministrul educației, doamna Monica Anisie, a vizitat inopinat, alături de jurnaliști, două unități de învățământ din județul Ialomița, pentru a vedea cu ce greutăți se confruntă învățământul românesc. Controalele au Continuare »

Incertitudini și promisiuni în cadrul Comisiei de dialog social de pe lângă MEC

În data de 15 ianuarie 2020, a avut loc ședința Comisiei de Dialog social de la nivelul MEC, în cadrul căreia s-au discutat următoarele proiecte de acte normative care vizează învățământul preuniversitar: Continuare »

Peste 100 de cadre didactice nu au fost plătite pentru munca prestată în sistem de plata cu ora

Sursa: obiectivdesuceava.ro Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava estimează că peste 100 de profesori încadrați la plata cu ora nu și-au primit drepturile bănești aferente muncii prestate în luna decembrie. Datele primite până Continuare »

 

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a inițiat acțiunea de strângere de memorii în sprijinul personalului nedidactic

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a adus problema salarizării necorespunzătoare a personalului nedidactic, în repetate rânduri, la cunoştinţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale (şi al fostului Minister al Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului), dar şi la cunoştinţa Prim-Miniştrilor României, însă acestea nu au fost soluţionate până în acest moment.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ iniţiază o nouă acţiune în sensul soluţionării problemei salarizării personalului nedidactic, care va fi concretizată prin strângerea de memorii de la fiecare grupă sindicală şi depunerea acestora la sediile Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava se aliniază acestui demers al FSLI şi solicită câte un memoriu de la fiecare grupă sindicală pe această problemă. În sprijinul dvs. vă reamintim problemele majore cu care se confruntă această categorie de personal:

  • Aplatizarea grilei de salarizare a personalului nedidactic, în condiţiile creşterii salariului de bază minim brut la 750 lei, de la 1 februarie 2013
  • Introducerea sporului de vechime în salariul de bază
  • Salariul mediu net este de aproximativ 600 lei, ceea ce înseamnă un venit sub limita de subzistenţă
  • Lipsa unui regulament privind mărimea concretă a sporului de condiţii deosebite şi acordarea acestuia
  • Personalul nedidactic a preluat sarcinile corespunzătoare postului blocat, fără o remunerare suplimentară
  • Personalul nedidactic prestează constant activităţi mult peste norma de muncă legală

Memoriile vor fi semnate de către fiecare angajat din categoria personalului nedidactic şi vor fi depuse la sediul Filialei de care aparţine, până marţi, 2 aprilie 2013.

scrisoare-nedidactic