ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a înaintat un memoriu către FSLI, referitor la degrevarea directorilor grădiniţelor cu program normal

Ordinul nr. 6370 din 6 decembrie 2012 privind modificarea Normelor metodologice pentru stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, unităţile conexe, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din Casele corpului didactic, prin Art.5, alin. (1) s-a comis o gravă nedreptate personalului de conducere din unităţile preşcolare cu program normal, prin neincluderea acestei categorii de personal de conducere în textul – „Art. 5. – (l) Directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal, cu personalitate juridică, profesori pentru învăţământul preşcolar, sunt degrevaţi parţial de norma didactică şi efectuează 2-4 ore/săptămână în cadrul obligaţiei didactice de predare în specialitate, în alte unităţi de învăţământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii. „

Punerea în practică a Ordinului M.E.C.T.S nr. 6370/06.12.2012 reprezintă o măsură discriminatorie pentru directorii grădiniţelor cu program normal, în condiţiile în care indiferent de tipul de grădiniţă în care se funcţionează se îndeplinesc aceleaşi atribuţii şi responsabilităţi cuprinse în fişa postului, activitatea este evaluată din perspectiva aceloraşi indicatori de performanţă, ne supunem aceluiaşi cadru legal, avem aceleaşi atribuţii specificate în Legea nr. 1/2011, ROFUIP nr.4925/2005, alte ordine, hotărâri, note şi mai mult decât atât nu s-a ţinut cont de numărul mare de copii/ grupe înscrişi în unităţile de învăţământ preşcolar cu program normal care cuprind efective de peste 300 copii, cu 12-14 grupe (exemplu: GPN „Ţăndărică” Suceava are un număr de 320 copii cuprinşi în 14 grupe).

În acest context, vă rugăm să analizaţi aspectele expuse în susţinerea noastră privind degrevarea parţială de norma didactică, astfel încât şi personalul de conducere din grădiniţele cu program normal să beneficieze de aceleaşi prevederi ca şi restul personalului de conducere din celelalte tipuri de unităţi preşcolare.