Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

 

La start, ediţia a II-a a proiectului ”10 pentru folclor!”

Proiectul „10 pentru folclor” debutează luni 20 februarie în sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 9 ”Ion Creangă” din Municipiul Suceava. Evenimentul va debuta cu o ceremonie de premiere . Organizatorii vor acorda distinctii artiștilor și primarilor din cele 10 localități în care a fost organizat proiectul anul trecut: respectiv Suceava, Bosanci, Berchisești, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Serbăuți, Satu Mare, Mălini și Moara.

La prima întâlnire – spectacol de la Suceava, cei 10 din acest an: Grigore Gherman – interpret de muzică populară, Andra Matei – interpretă de muzică populară, profesorul Constantin Irimia – reprezentantul Consiliului Județean Suceava, inspectorul de arte Loredana Ceică – reprezentantul Inspectoratului Școlar, poli-instrumentistul Leonard Zamă, realizatorul de emisiuni TV Mihaela Bârsan – inițiatorul priectului, maestrul coregraf Costinel Leonte, profesorul Giani Leonte – președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, interpreta de muzică populară Angelica Flutur și preotul Iulian Florea, reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților vor argumenta prin discursuri, jocuri populare și cântece necesitatatea introducerii folclorului ca obiect de de studiu opțional în școlile din județul Suceava. Alături de ei vor fi membrii Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu”din Suceava, corul bărbătesc din Bosanci și artiști foarte îndrăgiți precum: George Sârbu, Constantin Mândrișteanu, Alexandru Brădățan și Andreea Haisan.

În plus, în fiecare zi vor fi invitați surpriză. Între aceștia se numără: Olguța Berbec, Ovidiu Humorodean, Ancuța Corlățan, Marian Gogan, Denisa Apetrei și Ansamblul folclorc ”Bilcuța” .”Pentru că proiectul ”10 pentru folclor” se bazează pe voluntariat , iar prestația artiștilor nu este remunerată am convenit să extindem echipa. Pentru a ajunge în fiecare municipiu, oraș și comună din județ ne trebuie aproape 15 ani. Este un proiect ce se întinde pe o perioadă destul de mare de timp și este solicitant pentru cei care participă fiindcă avem zilnic câte 2 reprezentații timp de o săptămână. Colaboratorii mei au îmbrățișat imediat această cauză nobilă și s-au mobilizat exemplar pentru buna desfășurare a proiectului. Mă bucur enorm că am reușit să atragem noi membri în echipa noastră și fiecare este foarte dedicat acestei cauze nobile.

Povestea ”10 pentru folclor” nu ar fi putut crește așa frumos, fără sprijinul constant și implicarea necondiționată din partea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu ”- Mihaela Bârsan , inițiatorul proiectului.

”Anul acesta va fi mai greu decât anul trecut deoarece vom ajunge în cele 10 localități, după ce se vor termina orele de curs. Am ținut foarte mult să nu ne suprapunem peste orele de curs pentru a nu crea discuții pe marginea participării elevilor și părinților la aceste evenimente”, a completat co-organizatorul proiectului Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din învățământ Suceava.

După întâlnirea spectacol de la Suceava, caravana folclorului va ajunge la Casa de Cultură din Ciocănești, unde va avea loc întâlnirea cu localnicii începând cu ora 18. În afara artiștilor care vor evolua la Suceava, la cel de-al doilea spectacol din prima zi a proiectului vor evolua și membrii ansamblului folcloric din Ciocănești, localitate declarată sat cultural al României în 2014.

Proiectul ”10 pentru folclor” se va derula în perioada 20-24 februarie, când vor avea loc 10 întâlniri – spectacol în mai multe localități: Suceava, Ciocănești, Bogdănești, Fîntînele, Cacica – Solonetul Nou, Todiresti, Zamostea, Udești, Șcheia – Sf. Ilie și Cornu Luncii.

”10 pentru folclor” este organizat de către Televiziunea Intermedia, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Uniunea Polonezilor din România, Asociația ”Plai străbun” și primăriile din localitățile în care vor avea loc cele 10 întâlniri spectacol.