Mesajul Președintelui FSLI cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Dragi profesori și dragi elevi,
24 Ianuarie 1859 reprezintă o bornă în istoria poporului român, prin înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Când veți răsfoi paginile cărților de istorie și veți ajunge la acest capitol, aplecați-vă cu mai mare atenție asupra acestei lecții valoroase, care vorbește, în final, despre noi, cei de astăzi, urmașii celor care au știut cum să își unească forțele pentru îndeplinirea unui țel comun. Datorită lor avem fundația necesară pe care putem construi o viață mai bună, în prezent, dar și pentru viitor! Binele comun este, în zilele pe care le trăim, unul dintre obiectivele noastre, ale celor care ne întâlnim în acest spațiu al educației: elevi, părinți și angajați ai sistemului de învățământ.
Purtând însemnele istoriei în suflet și în minte, ne îndreptăm cu speranță spre ceea ce ne dorim cu toții să realizăm – o școală mai bună în România, care să ofere calitate în formarea elevilor, dar și o bază solidă pentru generațiile viitoare. Mai marii istoriei au știut că investiția în educația unui popor este calea către evoluție, iar acest exemplu ar trebui să ne ghideze și pe noi!
Nu traversăm o perioadă simplă, ci una încărcată de provocări, dar pentru care suntem pregătiți să găsim soluții, dacă știm să rămânem uniți. Solidaritatea este cuvântul cheie de care societatea din România are nevoie acum pentru stabilitate.
Istoria ne învață, iată, că marile realizări ale unei națiuni sunt posibile dacă lupta pentru scopul comun este mai importantă decât dezbinarea sau propriul interes.
Președinte FSLI,
Simion Hancescu