FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

Solidaritate în fața nedreptății!

Doar împreună suntem o voce care contează! Suceava condamnă tăcerea sfidătoare a guvernului și reacționează. Peste 100 de membri ai Alianței Sindicatelor din Învățământ au pichetat astăzi Instituția Prefectului . Se cere Continuare »

Tăcerea Guvernului este o invitație la proteste!

Suntem profund dezamăgiți de lipsa de răspuns din partea Executivului și considerăm că aceasta este, de fapt, o invitație la noi proteste, inclusiv demararea grevei generale în educație. Guvernul României se face Continuare »

 

Mesajul Președintelui FSLI cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Dragi profesori și dragi elevi,
24 Ianuarie 1859 reprezintă o bornă în istoria poporului român, prin înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Când veți răsfoi paginile cărților de istorie și veți ajunge la acest capitol, aplecați-vă cu mai mare atenție asupra acestei lecții valoroase, care vorbește, în final, despre noi, cei de astăzi, urmașii celor care au știut cum să își unească forțele pentru îndeplinirea unui țel comun. Datorită lor avem fundația necesară pe care putem construi o viață mai bună, în prezent, dar și pentru viitor! Binele comun este, în zilele pe care le trăim, unul dintre obiectivele noastre, ale celor care ne întâlnim în acest spațiu al educației: elevi, părinți și angajați ai sistemului de învățământ.
Purtând însemnele istoriei în suflet și în minte, ne îndreptăm cu speranță spre ceea ce ne dorim cu toții să realizăm – o școală mai bună în România, care să ofere calitate în formarea elevilor, dar și o bază solidă pentru generațiile viitoare. Mai marii istoriei au știut că investiția în educația unui popor este calea către evoluție, iar acest exemplu ar trebui să ne ghideze și pe noi!
Nu traversăm o perioadă simplă, ci una încărcată de provocări, dar pentru care suntem pregătiți să găsim soluții, dacă știm să rămânem uniți. Solidaritatea este cuvântul cheie de care societatea din România are nevoie acum pentru stabilitate.
Istoria ne învață, iată, că marile realizări ale unei națiuni sunt posibile dacă lupta pentru scopul comun este mai importantă decât dezbinarea sau propriul interes.
Președinte FSLI,
Simion Hancescu