Dramele copiilor nu trebuie ignorate! În prezent, un consilier școlar are în grijă 800 de elevi!

Cazul elevului din Brăila, care a încercat să se sinucidă în faţa colegilor săi, este un semnal de alarmă pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei care au putere de decizie. Continuare »

Guvernanți, nu lăsaţi educaţia să moară din cauza unor statistici, lăsaţi-o să capete putere, prin copii!

„3,1 milioane de elevi, 225 de mii de cadre didactice, 31.297 de clădiri școlare, 3,5% din PIB”. Sunt cifre seci, reci, care ocupă în fiecare an rapoarte întregi pe care instituţiile le Continuare »

Nemulțumirile din educație au fost înaintate și Prefectului județului Suceava

În ziua de luni, 2 octombrie 2017, ora 13:30, a avut loc o întâlnire între membrii Biroului Operativ al Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava și doamna Mirela Elena Adomnicăi, Prefectul Județului Suceava. Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul III, Nr. 2 (9), septembrie 2017

Cuvântul Sindicatului – Anul III, Nr. 2 (9), septembrie 2017 Continuare »

Gala ”10 pentru folclor!”, ediția a II-a

Demarat anul trecut, împreună cu Televiziunea Intermedia Suceava, proiectul ”10 pentru folclor!” a dovedit reușita unei acțiuni unice în România. Contextul în care Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava s-a angajat în dezvoltarea Continuare »

 

Strategie

STRATEGIA DE DEZVOLTARE

Alianţa Sindicatelor  din Învăţământ Suceava 2012 – 2017

Conferinţa judeţeană adoptă următorul motto:

Schimbarea începe cu tine!

REPER

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, este noua denumire a Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava. Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava a fost înfiinţat la 23 ianuarie 1990 de către dl. prof. Constantin Cernica, şi este membru fondator al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În urma reorganizării juridice declanşate în aprilie 2011, grupele sindicale componente, şi-au dobândit personalitatea juridică la judecătoriile zonale, iar Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava şi-a schimbat denumirea în Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, în baza hotărârii judecătoreşti nr. 2366 din 22.11.2011, dată de Tribunalul Suceava.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava este continuatorul de drept al Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava.

Sediul ASIS se află în str. Ștefan cel Mare, nr. 48, 720026 Suceava.

CONTEXT

Sistemul de învăţământ nu mai este un domeniu atractiv în România, fapt demonstrat de media de vârstă ridicată a salariaţilor. Activitatea cadrelor didactice presupune răbdare, multe cunoştinţe, responsabilitate şi prea multe sacrificii, comparativ cu satisfacţiile materiale.

Motivele care au transformat educaţia într-un domeniu lipsit de interes sunt:

  • salariile foarte mici,
  • reduceri de personal,
  • închiderea unor şcoli,
  • dezinteresul MECTS pentru integrarea tinerilor specialişti.

Efectul: învăţământul va fi lipsit de viziune, iar fără această viziune calitatea actului educaţional va deveni îndoielnică, într-un sistem care se vrea modern.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, în spiritul valorii şi misiunii sale, va acţiona în perioada 2012 – 2017, pentru:

  • promovarea şi apărarea demnităţii, drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat;
  • îmbunătăţirea condiţiilor sociale, de muncă şi salarizare a personalului din învăţământul preuniversitar;
  • dezvoltarea organizaţiilor sindicale, în contextul descentralizării, prin procesul de profesionalizare a activităţii sindicale;
  • implicarea ASI Suceava în definitivarea unei reforme coerente şi sustenabile în învăţământul preuniversitar;
  • dezvoltarea parteneriatelor cu organizaţii sindicale, nonguvernamentale şi administrative, la nivel naţional şi internaţional.

 Întocmit: Ing. Leonte Giani, Prof. Irimia Dumitru, Prof. Buduşanu Vasile, ing. Corbotiuc Radu Vasile, Prof. Cocoreanu Aurelian, Prof. Radu Jureschi

Download (pdf)