Umilitor – Secretare şi şoferi din primării, plătiţi mai bine decât profesorii

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că angajaţii din educaţie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în ciuda majorărilor anunţate în acest an. Avem profesori care sunt plătiţi Continuare »

FSLI solicită convocarea Comisiei paritare de pe lângă MEN

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat MEN, în conformitate cu dispoziţiile art. 13 coroborate cu cele ale Regulamentului-cadru privind organizarea şi funcţionarea comisiilor paritare Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul III, Nr. 3 (10), noiembrie-decembrie 2017

Cuvântul Sindicatului – Anul III, Nr. 3 (10), noiembrie-decembrie 2017 Continuare »

Mesajul Președintelui  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învățământ cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Dragi colegi, elevi și părinți, Ne apropiem de o perioadă în care ceea ce contează cel mai mult sunt iubirea, liniştea şi cei dragi. Familia este cea spre care ne îndreptăm cu Continuare »

Sistemul de educaţie din România are nevoie de investiţii serioase, pentru a permite elevilor să facă performanţă şi, mai ales, pentru a ţine pasul cu schimbările acestui secol. Nu putem tolera la Continuare »

 

Strategie

STRATEGIA DE DEZVOLTARE

Alianţa Sindicatelor  din Învăţământ Suceava 2012 – 2017

Conferinţa judeţeană adoptă următorul motto:

Schimbarea începe cu tine!

REPER

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, este noua denumire a Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava. Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava a fost înfiinţat la 23 ianuarie 1990 de către dl. prof. Constantin Cernica, şi este membru fondator al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În urma reorganizării juridice declanşate în aprilie 2011, grupele sindicale componente, şi-au dobândit personalitatea juridică la judecătoriile zonale, iar Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava şi-a schimbat denumirea în Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, în baza hotărârii judecătoreşti nr. 2366 din 22.11.2011, dată de Tribunalul Suceava.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava este continuatorul de drept al Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava.

Sediul ASIS se află în str. Ștefan cel Mare, nr. 48, 720026 Suceava.

CONTEXT

Sistemul de învăţământ nu mai este un domeniu atractiv în România, fapt demonstrat de media de vârstă ridicată a salariaţilor. Activitatea cadrelor didactice presupune răbdare, multe cunoştinţe, responsabilitate şi prea multe sacrificii, comparativ cu satisfacţiile materiale.

Motivele care au transformat educaţia într-un domeniu lipsit de interes sunt:

  • salariile foarte mici,
  • reduceri de personal,
  • închiderea unor şcoli,
  • dezinteresul MECTS pentru integrarea tinerilor specialişti.

Efectul: învăţământul va fi lipsit de viziune, iar fără această viziune calitatea actului educaţional va deveni îndoielnică, într-un sistem care se vrea modern.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, în spiritul valorii şi misiunii sale, va acţiona în perioada 2012 – 2017, pentru:

  • promovarea şi apărarea demnităţii, drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat;
  • îmbunătăţirea condiţiilor sociale, de muncă şi salarizare a personalului din învăţământul preuniversitar;
  • dezvoltarea organizaţiilor sindicale, în contextul descentralizării, prin procesul de profesionalizare a activităţii sindicale;
  • implicarea ASI Suceava în definitivarea unei reforme coerente şi sustenabile în învăţământul preuniversitar;
  • dezvoltarea parteneriatelor cu organizaţii sindicale, nonguvernamentale şi administrative, la nivel naţional şi internaţional.

 Întocmit: Ing. Leonte Giani, Prof. Irimia Dumitru, Prof. Buduşanu Vasile, ing. Corbotiuc Radu Vasile, Prof. Cocoreanu Aurelian, Prof. Radu Jureschi

Download (pdf)