Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Și educația este un domeniu prioritar în Programul de guvernare

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) apreciază ca justă decizia luată de Guvernul  României  de  a  majora  salariile  angajaților  din  sănătate,  dar  reamintește Guvernului că, în Programul de guvernare, mai există un domeniu prioritar – educația. După majorările substanțiale acordate înalților demnitari și cele anunțate pentru sănătate,se  impune  ca  reprezentanții  Guvernului  să  regândească,  împreună  cu  sindicatele,calendarul  creșterilor  salariale  stabilit  prin  Acordul  semnat  anul  trecut,  conform căruia salariile ar urma să crească cu 34 % până la finalul anului 2017.”Acest procent de 34%, față de cel de 100 % promis a se acorda salariaților din sănătatetot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru majorîntre cele două domenii strategice”, precizează președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Aducem în atenția opiniei publice că, după majorarea din luna martie a.c., salariul net alunui învățător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, alunui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră estede 1.825 de lei. ”Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentrusalariații din învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revolt, pe care le-amprimit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte laproteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli”, a adăugat Simion Hancescu.