FSLI condamnă decizia comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” din Ploiești care a găsit-o vinovată pe profesoara înjunghiată

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă ferm decizia membrilor comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” – Ploiești care consideră că, profesoara care a fost înjunghiată în fața cancelariei pe 29 Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale

În ziua de miercuri, 17 aprilie 2019, Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate Învățământ Preuniversitar a fost înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, sub numărul 435/17 aprilie Continuare »

Metodologia privind mobilitatea personalului didactic s-a modificat!

Ordinul nr. 3886/2019 pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2019-2020, aprobată prin Ordinul ministrului interimar al educaţiei naţionale nr. 5.460/2018 poate Continuare »

Activitatea remedială, interpretare și birocratizare excesivă!

Federația Sindicatelor Libere din învățământ s-a adresat domnului Ionel Florian Lixandru – ministru secretar de stat în MEN cu rugămintea de a transmite inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, instrucțiuni privind modul de Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate din Învățământul Preuniversitar a fost semnat

În ziua de joi, 11 aprilie 2019, s-a semnat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate din Învățământul Preuniversitar. Urmează înregistrarea acestuia la Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Descarcă Continuare »

 

Neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești

Ieri, 9.12.2014, a avut loc, la sediul Ministerului Educației Naționale o videoconferință cu inspectorii școlari județeni,  unde s-au discutat probleme legate de aplicarea OUG 74/2014. Urmare a intervenției din timpul videoconferinței a președintelui F.S.L.I., Simion Hancescu, care a atras atenția asupra faptului că există încă neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești, ministrul Educației, Remus Pricopie, a dispus ca astăzi, Departamentul Juridic din MEN, împreună cu juriștii celor două federații, să elaboreze o Notă, care să elucideze inadvertențele identificate în punerea în executare a sentințelor judecătorești și  care să fie trimisă la unitățile de învățământ.

Așa cum a precizat și ministrul Educației, în timpul videoconferinței, în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 este prinsă și suma de 1,4 miliarde de lei pentru achitarea integrală a sumelor cuvenite pentru sentințe în anul 2015 și un procent semnificativ pentru cele din anul 2016.

S-a făcut și o evaluare a modului cum s-a aplicat Acordul semnat cu Guvernul României și se poate spune că suntem în grafic, constatându-se chiar o “încălcare” benefică a acestuia în ceea ce privește plata sentințelor judecătorești. Am convenit ca imediat după data de 19 decembrie a.c., data limită la care trebuie să se facă toate plățile din 2014, să abordăm aplicarea punctelor 8;9;11și 13. Am atras atenția asupra pct. 12 care trebuie prins în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 și am atenționat și MFP să prevadă punctul 12 din Acord în această lege. Citește acordul aici!