S-a dat startul ediției a VII-a a Spartachiadei Profesorilor

Ca de obicei, prima probă este cea de pescuit sportiv la startul căreia s-au prezentat peste 80 de participanți grupați în echipe de câte două persoane. Concursul a început la ora 6:00 Continuare »

”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

 

Neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești

Ieri, 9.12.2014, a avut loc, la sediul Ministerului Educației Naționale o videoconferință cu inspectorii școlari județeni,  unde s-au discutat probleme legate de aplicarea OUG 74/2014. Urmare a intervenției din timpul videoconferinței a președintelui F.S.L.I., Simion Hancescu, care a atras atenția asupra faptului că există încă neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești, ministrul Educației, Remus Pricopie, a dispus ca astăzi, Departamentul Juridic din MEN, împreună cu juriștii celor două federații, să elaboreze o Notă, care să elucideze inadvertențele identificate în punerea în executare a sentințelor judecătorești și  care să fie trimisă la unitățile de învățământ.

Așa cum a precizat și ministrul Educației, în timpul videoconferinței, în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 este prinsă și suma de 1,4 miliarde de lei pentru achitarea integrală a sumelor cuvenite pentru sentințe în anul 2015 și un procent semnificativ pentru cele din anul 2016.

S-a făcut și o evaluare a modului cum s-a aplicat Acordul semnat cu Guvernul României și se poate spune că suntem în grafic, constatându-se chiar o “încălcare” benefică a acestuia în ceea ce privește plata sentințelor judecătorești. Am convenit ca imediat după data de 19 decembrie a.c., data limită la care trebuie să se facă toate plățile din 2014, să abordăm aplicarea punctelor 8;9;11și 13. Am atras atenția asupra pct. 12 care trebuie prins în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 și am atenționat și MFP să prevadă punctul 12 din Acord în această lege. Citește acordul aici!