Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

Neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești

Ieri, 9.12.2014, a avut loc, la sediul Ministerului Educației Naționale o videoconferință cu inspectorii școlari județeni,  unde s-au discutat probleme legate de aplicarea OUG 74/2014. Urmare a intervenției din timpul videoconferinței a președintelui F.S.L.I., Simion Hancescu, care a atras atenția asupra faptului că există încă neclarități în ceea ce privește punerea în executare a sentințelor judecătorești, ministrul Educației, Remus Pricopie, a dispus ca astăzi, Departamentul Juridic din MEN, împreună cu juriștii celor două federații, să elaboreze o Notă, care să elucideze inadvertențele identificate în punerea în executare a sentințelor judecătorești și  care să fie trimisă la unitățile de învățământ.

Așa cum a precizat și ministrul Educației, în timpul videoconferinței, în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 este prinsă și suma de 1,4 miliarde de lei pentru achitarea integrală a sumelor cuvenite pentru sentințe în anul 2015 și un procent semnificativ pentru cele din anul 2016.

S-a făcut și o evaluare a modului cum s-a aplicat Acordul semnat cu Guvernul României și se poate spune că suntem în grafic, constatându-se chiar o “încălcare” benefică a acestuia în ceea ce privește plata sentințelor judecătorești. Am convenit ca imediat după data de 19 decembrie a.c., data limită la care trebuie să se facă toate plățile din 2014, să abordăm aplicarea punctelor 8;9;11și 13. Am atras atenția asupra pct. 12 care trebuie prins în Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2015 și am atenționat și MFP să prevadă punctul 12 din Acord în această lege. Citește acordul aici!