Apel către senatori! Votați Legea privind protecția cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajați din sistemul de educație, a înaintat astăzi către senatorii României un Apel Public (*.pdf) prin care solicităm votarea în Continuare »

ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

 

MonitorulSV.ro: Angajaţi din învăţământul sucevean protestează la Bucureşti, de 1 iunie

Profesorii au cerut în nenumărate rânduri respectarea legii! 6% din PIB!

Sursa: monitorulsv.ro

Aproape 200 de angajaţi din învăţământul sucevean vor participa, de 1 iunie, la un marş organizat la Bucureşti, pe fondul nemulţumirilor legate de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, care nu aduce sume în plus pentru învăţământ.

Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a specificat că „toate sindicatele afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au hotărât organizarea unui marş de protest la Bucureşti, în data de 1 iunie 2016. De la Suceava vor pleca trei autocare, fiind estimată participarea unui număr de 12.000 de persoane, în total”.

Giani Leonte a mai arătat că ia în considerare şi alte forme de protest ulterioare, de exemplu varianta boicotării examenelor naţionale. Acestaa subliniat că în ciuda eforturilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ de a convinge Guvernul că salariile celor care lucrează în învăţământ trebuie să devină motivante, se constată cu stupoare că şi de această dată proiectul ordonanţei nu prevede schimbări în privinţa creşterilor salariale, continuând astfel umilirea şi desconsiderarea educaţiei în general şi a salariaţilor din învăţământ, în special.

„Miercuri, la Bucureşti, a fost întâlnirea liderilor de sindicat din toată ţara, iar votul a fost în unanimitate pentru organizarea acestui protest pentru a ne arăta nemulţumirea şi dezamăgirea. Este o bătaie de joc, sunt creşteri în alte sectoare, noi nu existăm. Data marşului nu este întâmplătoare pentru că pe 1 iunie Guvernul are intenţia de a trimite ordonanţa către Monitorul Oficial”, a mai completat Giani Leonte.

Reamintim că proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor a fost prezentat marţi seară de Ministerul Muncii. Învăţământul nu primeşte creşterile salariale dorite, în urma modificărilor care vor fi aduse sistemului de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit proiectului, în sistemul de sănătate, debutanţii vor beneficia de o creştere suplimentară de 10% a salariilor, faţă de restul funcţiilor, pentru creşterea atractivităţii unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de sănătate şi în învăţământ, vor putea fi acordate premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condiţiile îndeplinirii unor criteriilor de performanţă, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale.