”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

S-a emis ordinul privind modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță

În data de 2 mai 2019, Ministerul Educației Naționale a emis ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2019. Descarcă Ordinul aici! Continuare »

 

MonitorulSV.ro: Angajaţi din învăţământul sucevean protestează la Bucureşti, de 1 iunie

Profesorii au cerut în nenumărate rânduri respectarea legii! 6% din PIB!

Sursa: monitorulsv.ro

Aproape 200 de angajaţi din învăţământul sucevean vor participa, de 1 iunie, la un marş organizat la Bucureşti, pe fondul nemulţumirilor legate de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, care nu aduce sume în plus pentru învăţământ.

Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a specificat că „toate sindicatele afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au hotărât organizarea unui marş de protest la Bucureşti, în data de 1 iunie 2016. De la Suceava vor pleca trei autocare, fiind estimată participarea unui număr de 12.000 de persoane, în total”.

Giani Leonte a mai arătat că ia în considerare şi alte forme de protest ulterioare, de exemplu varianta boicotării examenelor naţionale. Acestaa subliniat că în ciuda eforturilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ de a convinge Guvernul că salariile celor care lucrează în învăţământ trebuie să devină motivante, se constată cu stupoare că şi de această dată proiectul ordonanţei nu prevede schimbări în privinţa creşterilor salariale, continuând astfel umilirea şi desconsiderarea educaţiei în general şi a salariaţilor din învăţământ, în special.

„Miercuri, la Bucureşti, a fost întâlnirea liderilor de sindicat din toată ţara, iar votul a fost în unanimitate pentru organizarea acestui protest pentru a ne arăta nemulţumirea şi dezamăgirea. Este o bătaie de joc, sunt creşteri în alte sectoare, noi nu existăm. Data marşului nu este întâmplătoare pentru că pe 1 iunie Guvernul are intenţia de a trimite ordonanţa către Monitorul Oficial”, a mai completat Giani Leonte.

Reamintim că proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor a fost prezentat marţi seară de Ministerul Muncii. Învăţământul nu primeşte creşterile salariale dorite, în urma modificărilor care vor fi aduse sistemului de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit proiectului, în sistemul de sănătate, debutanţii vor beneficia de o creştere suplimentară de 10% a salariilor, faţă de restul funcţiilor, pentru creşterea atractivităţii unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de sănătate şi în învăţământ, vor putea fi acordate premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condiţiile îndeplinirii unor criteriilor de performanţă, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale.