Austeritatea anunțată de Guvernul Cîțu îndeamnă la declanșarea acțiunilor de protest în educație

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care apără interesele a peste 165.000 de salariați din învățământ, protestează față de politica de austeritate pe care noul Guvern al României se pregătește să o pună Continuare »

Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare

Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare, anexă la O.M.E.C. nr. 5991/2020. Descarcă aici (*.pdf) Continuare »

Punctul de vedere al FSLI privind modificarea CIM

În contextul desfășurării activităților on-line, vă transmitem punctul de vedere al federației noastre privind modificarea contractelor individuale de muncă Descarcă documentul aici (pdf) Continuare »

Demersuri pentru acordarea sporului de ecran

Ministrul Educației și Cercetării trebuie să își amintească permanent: scopul muncii sale și obiectivele pe care le are trebuie să fie în folosul educației, deci și în folosul angajaților din acest sistem, Continuare »

Asistența la orele on-line trebuie anunțată în prealabil

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ s-a adresat Ministerului Educației și Cercetării solicitând să transmită precizări către inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ privind respectarea planificării inspecțiilor școlare de specialitate sau a Continuare »

Situațiile și raportările financiare vor fi transmise exclusiv în format electronic

A fost publicat în Monitorul Oficial OMFP nr. 2948/2020 privind transmiterea situaţiilor financiare trimestriale centralizate întocmite de instituţiile publice la 30 septembrie 2020 şi de modificare a Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.998/2019 Continuare »

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României Klaus Iohannis

Astăzi, 20 octombrie 2020, a fost înregistrată la Administrația Prezidențială o scrisoare deschisă comună adresată Președintelui României Klaus Iohannis, privind promulgarea legii prin care se acordă stimulentul de risc angajaților din sistemul Continuare »

Raport publicat de Comisia Europeană: Situație comparativă privind salariile din educație

România se numără printre țările europene cu cele mai mici salarii pentru profesori, dar și cu cele mai mari creșteri salariale din ultimii ani, potrivit ultimului Raport Eurydice pe tema salarizării cadrelor didactice în Continuare »

Apel public către Guvern: Asigurați condiții pentru funcționarea școlii în mediul online!

Astăzi, 5 Octombrie 2020, zi în care se sărbătorește Ziua Mondială a Profesorilor, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ adresează un Apel public Guvernului României, prin care solicită asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru Continuare »

5 octombrie 2020 – Mesajul Președintelui Federaței Sindicatelor Libere din învățământ

Dragi colegi, Anul acesta, Ziua Mondială a Profesorilor este pusă, fără voia noastră, sub semnul provocărilor și ne îndeamnă la găsirea unor soluții. 2020 este cu siguranță anul în care am trecut Continuare »

 

Liderul de sindicat beneficiază de învoire pentru activități sindicale

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ va organiza în București, pe data de 1 iunie 2016, un mare marș de protest, pe traseul Piața Victoriei – Palatul Cotroceni, ca formă de exprimare a nemulțumirii față de prevederile proiectului Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Pentru că în proiectul ordonanței ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern din 1 iunie 2016 sunt prevăzute majorări salariale consistente doar pentru angajații din sistemul de sănătate, fără creșteri ale veniturilor angajaților din învățământ, este necesar să ne mobilizăm, să reacționăm, pentru a demonstra celor care ne guvernează faptul că solicitările FSLI reprezintă doleanțele tuturor salariaților din sistemul de învățământ.

La marșul de protest din București, unde FSLI așteaptă un număr de 15000 de participanți, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava va participa cu 180 de membri de sindicat (3 autocare).

De aceea, liderul de sindicat din fiecare unitate școlară are obligația de a participa și mobiliza membrii de sindicat și să confirme prezența individuală sau colectivă președintelui de filială, până vineri, 27 mai 2016, ora 16:00.

Vă reamintim că „Liderul de sindicat ales la nivelul instituției de învățământ din județul Suceava, fie el cadru didactic, didactic-auxiliar sau nedidactic, la solicitarea organizației sindicale superioare, beneficiază de învoire pentru activități sindicale, fără afectarea drepturilor ce emană din contractul individual de muncă și legislația muncii.” (Art. 7 din Hotărârea Comisiei paritare ASI Suceava – ISJ Suceava)

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava va asigura participanților transportul dus-întors (Rădăuți, Suceava, Vatra Dornei – București și retur) și diurna legală pentru o zi. Vor pleca trei autocare, respectiv din Rădăuți, Suceava și Vatra Dornei.

Pentru orice alte informații și detalii contactați Președintele de filială sau scrieți la  asis@suceavasji.ro.