ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Întâlnire între sindicate și guvernanți

Joi, 23.04.2015, liderii federațiilor din învățământ au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului României: ministrul Educației și Cercetării Științifice (MECS), Sorin Cîmpeanu, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Alina Cazanacli, pentru evaluarea modului de aplicare a prevederilor Acordului semnat de Guvern cu partea sindicală în data de 27 octombrie 2015. Din partea FSLI au participat președintele Simion Hancescu, prim-vicepreședintele Ioan Țenț și secretarul general, Constantin Rada.

La solicitarea FSLI, s-a întocmit o minută care precizează, în detaliu, conținutul discuțiilor, motiv pentru care vă prezentăm, succint, cele mai importante puncte analizate și convenite cu partea guvernamentală.

  1.  La propunerea FSLI, majorarea salarială de 12 procente pentru personalul nedidactic, începând de la 1 iulie 2015, va fi aplicată printr-o Ordonanță de urgență de modificare a  Legii nr. 63/2011, proiect de act normativ este făcut.
  2. Metodologia privind decontarea navetei va fi discutată într-o comisie comună MECS-MDRAP- federații sindicale care se va întruni în perioada imediat următoare, după care se va aproba prin hotărâre de guvern.
  3. Aducând în discuție problemele privind plata sentințelor judecătorești, multe dintre ele datorându-se primarilor, ministrul de finanțe a acceptat, în principiu, ca banii pentru salarii să nu mai vină prin consiliile locale, ci prin intermediul MECS și avem informații că ministrul de finanțe a demarat deja  discuțiile pentru rezolvarea acestei probleme.
  4. Cele două părți au convenit ca, luna viitoare, să înceapă discuțiile pentru modificarea Legii Educației Naționale.