Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

Examenele naţionale în pericol

În ședința din 8 iunie 2016 a Colegiului Național al Liderilor, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a inițiat un referendum prin care urmărește opinia tuturor sindicaliștilor, cu privire la neparticiparea la examenele naționale.

Ordonanța aprobată în ședința de Guvern de ieri, 8 iunie 2016, privind salarizarea în sistemul bugetar e o dovadă clară că educația e menținută la periferia sistemului bugetar din România. Această ordonanță e o lovitură la unitatea angajaților din sistemul de învățământ și la solidaritatea sindicală în special.

În opinia Guvernului, familiile ocupaționale nu sunt egale, lucru care e lesne de constatat, unii fiind avantajați, iar alții nu.

”Mărirea” care ni se propune este de fapt o corecție, beneficiarii cei mai vizibili fiind debutanții și cei cu vechime mică, lucru care face o discriminare între tineri și cei vârstnici. Cei care au împlinit 40 ani de vechime vor primi o corecție de 1,5%, aplicată în două tranșe, ultima la 1 decembrie 2018. Practic, această ordonanță ne asigură de faptul că nu vom avea nicio creștere salarială mai devreme de anul 2018.

O altă nedreptate constă în faptul că personalul nedidactic nu beneficiază de nicio corecție salarială.

Acum este momentul ca lupta negociatorilor naționali să fie sprijinită de fiecare dintre noi, cei afectați direct de o salarizare nedreaptă, discriminatorie, inechitabilă ce s-a perpetuat de ani buni. Numai o acțiune în forță, care să ne reunească pe toți și ale cărei efecte să fie percepute de guvernanți ca foarte serioase, ar mai putea crea premisele unei regândiri a sistemului de salarizare, care să demonstreze că domeniul EDUCAȚIEI este, și în fapt, o PRIORITATE NAȚIONALĂ.

Neimplicarea la examenele naționale nu poate atrage sancțiuni disciplinare, chiar dacă există un acord inițial în acest sens.

Mai uniți ca niciodată!