Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

Erori de formă şi fond în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar

După publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordinului ministrului educaţiei naţionale privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar (ROFUIP), am primit numeroase sesizări de la grupele sindicale afiliate ASI Suceava privind erori de formă, inclusiv în ceea ce priveşte normele de trimitere la alte articole, dar şi de fond, care se găsesc în cuprinsul acestui regulament.

Mai mult, există numeroase nemulţumiri din partea personalului didactic determinate de obligaţiile care le revin acestora, conform noului ROFUIP.

În aceste condiţii, Colegiul Naţional al Liderilor FSLI, întrunit în şedinţa din 22 ianuarie 2015, a hotărât să solicite Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice constituirea unei comisii tehnice de lucru, formată din reprezentanţii MECS şi ai federaţiilor sindicale, în cadrul căreia să se discute modificările la acest regulament.

Trebuie avută în vedere importanţa deosebită pe care acest regulament o are la nivelul unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului astfel încât, din punctul nostru de vedere, se impune o analiză temeinică şi serioasă a prevederilor acestui regulament, împreună cu reprezentanţii salariaţilor, pentru a se înlătura neconcordanţele din ROFUIP şi pentru a evita modificările ulterioare ale acestuia.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat grupelor sindicale afiliate să transmită propuneri de modificare a ROFUIP până în data de 28 ianuarie 2015, astfel încât acestea să poată fi transmise Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În opinia noastră, modificările care se impun acestui regulament trebuie publicate în Monitorul Oficial al României până la începerea semestrului II al anului şcolar în curs.