S-a dat startul ediției a VII-a a Spartachiadei Profesorilor

Ca de obicei, prima probă este cea de pescuit sportiv la startul căreia s-au prezentat peste 80 de participanți grupați în echipe de câte două persoane. Concursul a început la ora 6:00 Continuare »

”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

 

Erori de formă şi fond în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar

După publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordinului ministrului educaţiei naţionale privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar (ROFUIP), am primit numeroase sesizări de la grupele sindicale afiliate ASI Suceava privind erori de formă, inclusiv în ceea ce priveşte normele de trimitere la alte articole, dar şi de fond, care se găsesc în cuprinsul acestui regulament.

Mai mult, există numeroase nemulţumiri din partea personalului didactic determinate de obligaţiile care le revin acestora, conform noului ROFUIP.

În aceste condiţii, Colegiul Naţional al Liderilor FSLI, întrunit în şedinţa din 22 ianuarie 2015, a hotărât să solicite Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice constituirea unei comisii tehnice de lucru, formată din reprezentanţii MECS şi ai federaţiilor sindicale, în cadrul căreia să se discute modificările la acest regulament.

Trebuie avută în vedere importanţa deosebită pe care acest regulament o are la nivelul unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului astfel încât, din punctul nostru de vedere, se impune o analiză temeinică şi serioasă a prevederilor acestui regulament, împreună cu reprezentanţii salariaţilor, pentru a se înlătura neconcordanţele din ROFUIP şi pentru a evita modificările ulterioare ale acestuia.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat grupelor sindicale afiliate să transmită propuneri de modificare a ROFUIP până în data de 28 ianuarie 2015, astfel încât acestea să poată fi transmise Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În opinia noastră, modificările care se impun acestui regulament trebuie publicate în Monitorul Oficial al României până la începerea semestrului II al anului şcolar în curs.