ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Diferențele de sume pentru hotărâri judecătorești la tranșele pe trimestrele I, II și III în municipiul Suceava vor fi achitate

Problema achitării diferențelor pentru hotărâri judecătorești la tranșele pentru trimestrele II și III în municipiul Suceava a fost rezolvată!
Cum bine se știe, repartiția fondurilor pentru achitarea hotărârilor judecătorești pentru municipiul Suceava a fost în cuantum de 40%.
Pe lângă acest inconvenient s-au mai adăugat și fondurile inegale prin repartiția pe trimestre (mai puțin în trimestrul I, II, III și mai mult în trimestrul IV).

Legea bugetului prevede achitarea pentru anul 2014 în procent de 25% din sumele ce reprezintă hotărârile judecătorești irevocabile, plata care se va face în tranșe egale trimestriale (6,25%/ trimestru).
În urma demersurilor noastre, cu sprijinul conducerii FSLI, s-a concretizat înțelegerea din Comisia de dialog social de pe lângă Prefectura Suceava (subcomisia de învățământ) în sensul că, începând cu luna octombrie, când se intră în trimestrul IV, se pot accesa sume ce au fost repartizate pentru acest trimestru pentru a achita restanțele prevăzute pentru trimestrele I, II, III în municipiul Suceava.
În acest sens, începând cu 01.10.2014 se vor produce modificări în aplicația EDUSAL, schimbări cu care a fost de acord și Ministerul Educației Naționale printr-o adresă trimisă astăzi în școli.

Se adeverește că dialogul este cea mai bună cale de rezolvare a oricăror probleme ce apar în sistemul de învățământ, atunci când factorii implicați sunt dispuși la dialog.
Vom proceda și pe viitor în același fel!

Președinte ASI Suceava, 

Prof. Giani Leonte