Controalele din școli realizate de ministrul Educației trebuie să respecte legea, dincolo de intenția bună a acestor verificări!

Zilele trecute ministrul educației, doamna Monica Anisie, a vizitat inopinat, alături de jurnaliști, două unități de învățământ din județul Ialomița, pentru a vedea cu ce greutăți se confruntă învățământul românesc. Controalele au Continuare »

Incertitudini și promisiuni în cadrul Comisiei de dialog social de pe lângă MEC

În data de 15 ianuarie 2020, a avut loc ședința Comisiei de Dialog social de la nivelul MEC, în cadrul căreia s-au discutat următoarele proiecte de acte normative care vizează învățământul preuniversitar: Continuare »

Peste 100 de cadre didactice nu au fost plătite pentru munca prestată în sistem de plata cu ora

Sursa: obiectivdesuceava.ro Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava estimează că peste 100 de profesori încadrați la plata cu ora nu și-au primit drepturile bănești aferente muncii prestate în luna decembrie. Datele primite până Continuare »

Din nou probleme la plata salariilor profesorilor din județ

sursa: obiectivdesuceava.ro Azi este zi de salariu pentru toți cei peste 10.600 de angajați din învățământul preuniversitar sucevean, iar cei încadrați la plata cu ora au avut neplăcuta surpriză să constate, încă Continuare »

 

Diferențele de sume pentru hotărâri judecătorești la tranșele pe trimestrele I, II și III în municipiul Suceava vor fi achitate

Problema achitării diferențelor pentru hotărâri judecătorești la tranșele pentru trimestrele II și III în municipiul Suceava a fost rezolvată!
Cum bine se știe, repartiția fondurilor pentru achitarea hotărârilor judecătorești pentru municipiul Suceava a fost în cuantum de 40%.
Pe lângă acest inconvenient s-au mai adăugat și fondurile inegale prin repartiția pe trimestre (mai puțin în trimestrul I, II, III și mai mult în trimestrul IV).

Legea bugetului prevede achitarea pentru anul 2014 în procent de 25% din sumele ce reprezintă hotărârile judecătorești irevocabile, plata care se va face în tranșe egale trimestriale (6,25%/ trimestru).
În urma demersurilor noastre, cu sprijinul conducerii FSLI, s-a concretizat înțelegerea din Comisia de dialog social de pe lângă Prefectura Suceava (subcomisia de învățământ) în sensul că, începând cu luna octombrie, când se intră în trimestrul IV, se pot accesa sume ce au fost repartizate pentru acest trimestru pentru a achita restanțele prevăzute pentru trimestrele I, II, III în municipiul Suceava.
În acest sens, începând cu 01.10.2014 se vor produce modificări în aplicația EDUSAL, schimbări cu care a fost de acord și Ministerul Educației Naționale printr-o adresă trimisă astăzi în școli.

Se adeverește că dialogul este cea mai bună cale de rezolvare a oricăror probleme ce apar în sistemul de învățământ, atunci când factorii implicați sunt dispuși la dialog.
Vom proceda și pe viitor în același fel!

Președinte ASI Suceava, 

Prof. Giani Leonte