”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

S-a emis ordinul privind modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță

În data de 2 mai 2019, Ministerul Educației Naționale a emis ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2019. Descarcă Ordinul aici! Continuare »

 

Dialogul social este mimat

În cursul zilei de 14.01.2016, Direcţia pentru Relaţia cu Parlamentul şi partenerii sociali din cadrul M.E.N.C.S., a transmis Federației Sindicatelor Libere din Învățământ un proiect de adresă pe care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice doreşte să îl transmită Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în vederea finalizării proiectului Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice propune o serie de criterii de performanţă care să fie avute în vedere la elaborarea Proiectului legii de salarizare mai sus menţionat. Ni se solicită propuneri până în 15 ianuarie 2016. Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ consideră că este absolut necesar ca acest material să poată fi supus unei analize si dezbateri serioase, întrucât un material de o asemenea importantă, pe baza căruia să se elaboreze proiectul legii de salarizare, nu poate fi discutat într-o singură zi.

Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ apreciază că se impune constituirea, la nivelul ministerului, a unei comisii, din care să facă parte reprezentanţii ministerului si ai federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ, care să stabilească criterii obiective, pe baza cărora să se realizeze evaluarea performanţei didactice, ţinând cont şi de realităţile sistemului educaţional. În aceste condiţii, FSLI a solicitat amânarea discutării acestui material pentru o dată ulterioară, astfel încât să se poată realiza consultarea tuturor celor implicaţi în actul educaţional.

Constatăm că în ultima perioadă de timp dialogul social este mimat. Astfel, recent, ni s-au solicitat propuneri la Proiectul metodologiei privind concursul de ocupare a funcţiilor de director şi de director adjunct, dar propunerile pertinente transmise de federaţia noastră şi argumentate în comisia de lucru, au fost neacceptate. Aceeaşi atitudine o constatăm şi în acest caz, când ni se cer propuneri de pe o zi pe alta, la un material extrem de important pentru salariaţii din învăţământ, în baza căruia se va realiza salarizarea personalului din sistem.