Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

 

Demersurile FSLI pentru drepturile personalului nedidactic soldate cu 12 procente în plus la salariu

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ apreciază faptul că Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță prin care, de la data de 1 august a.c., salariile personalului nedidactic din învățământ vor fi majorate cu 12 la sută, așa cum este prevăzut în Acordul semnat de sindicate cu Executivul în luna octombrie anul trecut și așa cum s-a discutat, ulterior, cu partea guvernamentală.

”Ne-am luptat pentru cei 53.000 de oameni, personal nedidactic din învățământul preuniversitar, fără de care școlile nu ar putea funcționa normal și am obținut această creștere”, a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

 

Majorarea de 12 procente va fi aplicată de la 1 august la salariul minim pe economie, care de ieri, 1 iulie, a crescut la 1.050 de lei.

”Această creștere a salariilor este binevenită, având în vedere că salariile colegilor noștri sunt foarte mici, dar mai sunt pași de parcurs pentru ca salarizarea cadrului didactic, nedidactic și auxiliar din România să se apropie de cea a colegilor din Uniunea Europeană. Există o problemă, de exemplu, generată de faptul că sporul de vechime este introdus în salariul de bază, iar, din acest motiv, salariile personalului nedidactic sunt identice, indiferent de vechime. Și nu este corect!”, a explicat Simion Hancescu.

Liderul F.S.L.I. a adăugat faptul că se impune ca o nouă lege a salarizării să fie pusă cât mai repede  în practică, pentru a se elimina această anomalie. ”Această nouă lege a salarizării este necesară și pentru că actuala grilă de salarizare este aplatizată, iar diferența între salariile personalului nedidactic și cele ale personalului didactic în primii ani de activitate este nesemnificativă”, a mai spus Simion Hancescu.