ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a Continuare »

 

Demers FSLI pentru a reintroduce funcţia didactică de institutor/institutoare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat adrese (415 / 25.02.2013) Senatului României – Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Doamnei Preşedinte Ecaterina ANDRONESCU; Ministerului Educaţiei Naţionale  (420 / 25.02.2013), Domnului ministru Remus PRICOPIE, referitoare la reintroducerea funcţiei didactice de Institutor/institutoare.

Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ, în numele membrilor de sindicat din învăţământul preuniversitar, ale căror drepturi şi interese le reprezintă, vă supune atenţiei următoarea situaţie: în conformitate cu dispoziţiile art. 247 din Legea educaţiei naţionale, nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, funcţiile didactice în învăţământul preşcolar sunt profesor pentru învăţământ preşcolar, educator/educatoare, iar în învăţământul primar, profesor pentru învăţământ primar, învăţător/învăţătoare.

În prezent, în Legea nr. 1/2011 nu se mai regăsesc ca şi funcţii didactice, funcţiile de Institutor/institutoare, deşi în sistemul de învăţământ preuniversitar funcţionează câteva zeci de mii de institutori/institutoare – cu studii superioare de lungă durată/scurtă durată.

Menţionăm şi faptul că în Anexa nr. 2 la Legea nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, care se aplică şi în anul 2013, sunt prevăzute funcţiile de institutor/institutoare. În aceste condiţii, Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ vă adresează respectuoasa rugăminte de a reintroduce funcţia didactică de Institutor/institutoare, cu prilejul discutării, în Parlamentul României, a proiectului legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă nr. 92/2012.