FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

GREVA GENERALĂ CONTINUĂ!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, cer în continuare Guvernului și partidelor aflate la Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

Școlile din România pot deveni un spațiu periculos!

Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea privind cazul petrecut astăzi într-o unitate de învăţământ din Capitală, unde o colegă, cadru didactic, Continuare »

Solidaritate în fața nedreptății!

Doar împreună suntem o voce care contează! Suceava condamnă tăcerea sfidătoare a guvernului și reacționează. Peste 100 de membri ai Alianței Sindicatelor din Învățământ au pichetat astăzi Instituția Prefectului . Se cere Continuare »

Tăcerea Guvernului este o invitație la proteste!

Suntem profund dezamăgiți de lipsa de răspuns din partea Executivului și considerăm că aceasta este, de fapt, o invitație la noi proteste, inclusiv demararea grevei generale în educație. Guvernul României se face Continuare »

 

Demers FSLI pentru a reintroduce funcţia didactică de institutor/institutoare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat adrese (415 / 25.02.2013) Senatului României – Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Doamnei Preşedinte Ecaterina ANDRONESCU; Ministerului Educaţiei Naţionale  (420 / 25.02.2013), Domnului ministru Remus PRICOPIE, referitoare la reintroducerea funcţiei didactice de Institutor/institutoare.

Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ, în numele membrilor de sindicat din învăţământul preuniversitar, ale căror drepturi şi interese le reprezintă, vă supune atenţiei următoarea situaţie: în conformitate cu dispoziţiile art. 247 din Legea educaţiei naţionale, nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, funcţiile didactice în învăţământul preşcolar sunt profesor pentru învăţământ preşcolar, educator/educatoare, iar în învăţământul primar, profesor pentru învăţământ primar, învăţător/învăţătoare.

În prezent, în Legea nr. 1/2011 nu se mai regăsesc ca şi funcţii didactice, funcţiile de Institutor/institutoare, deşi în sistemul de învăţământ preuniversitar funcţionează câteva zeci de mii de institutori/institutoare – cu studii superioare de lungă durată/scurtă durată.

Menţionăm şi faptul că în Anexa nr. 2 la Legea nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, care se aplică şi în anul 2013, sunt prevăzute funcţiile de institutor/institutoare. În aceste condiţii, Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ vă adresează respectuoasa rugăminte de a reintroduce funcţia didactică de Institutor/institutoare, cu prilejul discutării, în Parlamentul României, a proiectului legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă nr. 92/2012.