FSLI condamnă decizia comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” din Ploiești care a găsit-o vinovată pe profesoara înjunghiată

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă ferm decizia membrilor comisiei de cercetare din cadrul Colegiului “Spiru Haret” – Ploiești care consideră că, profesoara care a fost înjunghiată în fața cancelariei pe 29 Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale

În ziua de miercuri, 17 aprilie 2019, Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate Învățământ Preuniversitar a fost înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, sub numărul 435/17 aprilie Continuare »

Metodologia privind mobilitatea personalului didactic s-a modificat!

Ordinul nr. 3886/2019 pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2019-2020, aprobată prin Ordinul ministrului interimar al educaţiei naţionale nr. 5.460/2018 poate Continuare »

Activitatea remedială, interpretare și birocratizare excesivă!

Federația Sindicatelor Libere din învățământ s-a adresat domnului Ionel Florian Lixandru – ministru secretar de stat în MEN cu rugămintea de a transmite inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, instrucțiuni privind modul de Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate din Învățământul Preuniversitar a fost semnat

În ziua de joi, 11 aprilie 2019, s-a semnat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Sectorului de Activitate din Învățământul Preuniversitar. Urmează înregistrarea acestuia la Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Descarcă Continuare »

 

CCM va fi negociat la nivelul grupelor sindicale

În datele de 9 ianuarie și 4 februarie 2015, la convocarea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean, ședințele Comisiei Paritare, având ca punct unic pe ordinea de zi negocierea Contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități școlare din județul Suceava.

Deși au fost două întâlniri pe această temă, nu s-a reușit negocierea și semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel județean între sindicate și Inspectoratul Școlar Județean, invocându-se cadrul legal existent. Argumentele legislative au fost invocate de reprezentanții ISJ care au susținut că semnarea Contractului colectiv de muncă este ilegală.

La propunerea noastră, ISJ Suceava s-a angajat să trimită o adresă în școli cu privire la obligația directorilor de a declanșa negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul unității școlare.

Tot la propunerea noastră s-a hotărât semnarea unui Protocol între Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și sindicate, pentru a stabili atribuțiile părților semnatare ce derivă din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar.