Oferta de bilete de odihnă și tratament pentru anul 2020

Avem parteneriate cu unitățile hoteliere din stațiunile enumerate, astfel încât membrii noștri de sindicat să se bucure de condiții bune de cazare și prețuri avantajoase. Hotelurile sunt aceleaşi din oferta anilor trecuţi. Continuare »

Gala ”10 pentru folclor”, organizată sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit zeci de artişti din toată ţara

Sursa: Monitorul de Suceava Spectacolul de final ”10 pentru folclor”, organizat sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit joi, 13 februarie 2020, pe scena Casei de Cultură a Continuare »

Precizări privind stabilirea normei didactice de predare în anul școlar 2020-2021.

Ministerul Educației și Cercetării a emis o serie de precizări privind stabilirea norme didactice de predare pentru anul școlar 2020-2021. Precizari MEC Continuare »

A fost aprobat Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, inclusiv pentru definitivat – sesiunea 2020

Ordinul nr. 3092/2020 pentru aprobarea Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, domeniile şi specializările absolvenţilor învăţământului liceal pedagogic, postliceal şi superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Continuare »

Modificările propuse de FSLI la Legea educației naționale au fost aprobate azi de Senatul României

Astăzi, 10 februarie 2020, Senatul României a votat un proiect de lege, în care au fost inserate și câteva propuneri ale FSLI, cum ar fi: reducerea numărului de elevi la clasă, propunere care înseamnă Continuare »

 

CCM va fi negociat la nivelul grupelor sindicale

În datele de 9 ianuarie și 4 februarie 2015, la convocarea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean, ședințele Comisiei Paritare, având ca punct unic pe ordinea de zi negocierea Contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități școlare din județul Suceava.

Deși au fost două întâlniri pe această temă, nu s-a reușit negocierea și semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel județean între sindicate și Inspectoratul Școlar Județean, invocându-se cadrul legal existent. Argumentele legislative au fost invocate de reprezentanții ISJ care au susținut că semnarea Contractului colectiv de muncă este ilegală.

La propunerea noastră, ISJ Suceava s-a angajat să trimită o adresă în școli cu privire la obligația directorilor de a declanșa negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul unității școlare.

Tot la propunerea noastră s-a hotărât semnarea unui Protocol între Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și sindicate, pentru a stabili atribuțiile părților semnatare ce derivă din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar.