Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

CCM va fi negociat la nivelul grupelor sindicale

În datele de 9 ianuarie și 4 februarie 2015, la convocarea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean, ședințele Comisiei Paritare, având ca punct unic pe ordinea de zi negocierea Contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități școlare din județul Suceava.

Deși au fost două întâlniri pe această temă, nu s-a reușit negocierea și semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel județean între sindicate și Inspectoratul Școlar Județean, invocându-se cadrul legal existent. Argumentele legislative au fost invocate de reprezentanții ISJ care au susținut că semnarea Contractului colectiv de muncă este ilegală.

La propunerea noastră, ISJ Suceava s-a angajat să trimită o adresă în școli cu privire la obligația directorilor de a declanșa negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul unității școlare.

Tot la propunerea noastră s-a hotărât semnarea unui Protocol între Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și sindicate, pentru a stabili atribuțiile părților semnatare ce derivă din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar.