S-a dat startul ediției a VII-a a Spartachiadei Profesorilor

Ca de obicei, prima probă este cea de pescuit sportiv la startul căreia s-au prezentat peste 80 de participanți grupați în echipe de câte două persoane. Concursul a început la ora 6:00 Continuare »

”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

 

CCM va fi negociat la nivelul grupelor sindicale

În datele de 9 ianuarie și 4 februarie 2015, la convocarea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean, ședințele Comisiei Paritare, având ca punct unic pe ordinea de zi negocierea Contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități școlare din județul Suceava.

Deși au fost două întâlniri pe această temă, nu s-a reușit negocierea și semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel județean între sindicate și Inspectoratul Școlar Județean, invocându-se cadrul legal existent. Argumentele legislative au fost invocate de reprezentanții ISJ care au susținut că semnarea Contractului colectiv de muncă este ilegală.

La propunerea noastră, ISJ Suceava s-a angajat să trimită o adresă în școli cu privire la obligația directorilor de a declanșa negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul unității școlare.

Tot la propunerea noastră s-a hotărât semnarea unui Protocol între Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și sindicate, pentru a stabili atribuțiile părților semnatare ce derivă din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar.