Oferta de bilete de odihnă și tratament pentru anul 2020

Avem parteneriate cu unitățile hoteliere din stațiunile enumerate, astfel încât membrii noștri de sindicat să se bucure de condiții bune de cazare și prețuri avantajoase. Hotelurile sunt aceleaşi din oferta anilor trecuţi. Continuare »

Gala ”10 pentru folclor”, organizată sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit zeci de artişti din toată ţara

Sursa: Monitorul de Suceava Spectacolul de final ”10 pentru folclor”, organizat sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit joi, 13 februarie 2020, pe scena Casei de Cultură a Continuare »

Precizări privind stabilirea normei didactice de predare în anul școlar 2020-2021.

Ministerul Educației și Cercetării a emis o serie de precizări privind stabilirea norme didactice de predare pentru anul școlar 2020-2021. Precizari MEC Continuare »

A fost aprobat Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, inclusiv pentru definitivat – sesiunea 2020

Ordinul nr. 3092/2020 pentru aprobarea Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, domeniile şi specializările absolvenţilor învăţământului liceal pedagogic, postliceal şi superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Continuare »

Modificările propuse de FSLI la Legea educației naționale au fost aprobate azi de Senatul României

Astăzi, 10 februarie 2020, Senatul României a votat un proiect de lege, în care au fost inserate și câteva propuneri ale FSLI, cum ar fi: reducerea numărului de elevi la clasă, propunere care înseamnă Continuare »

 

CCM a fost semnat! Au început și întâlnirile pe marginea Legii salarizării!

În data de 20 februarie 2017, la sediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, a avut loc prima întâlnire dedicată elaborării Proiectului Legii salarizării unitare. Din partea Ministerului Muncii a participat conducerea acestui minister, în frunte cu doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, iar din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România a participat domnul Simion Hancescu. De asemenea, a participat și ministrul pentru dialog social, domnul Gabriel Petrea.

Doamna ministru Lia Olguța Vasilescu a prezentat câteva principii generale care vor sta la baza elaborării acestui proiect de act normativ:

  • vor fi elaborate grile separate pentru funcțiile ocupate de persoane alese și pentru ceilalți salariați bugetari;
  • creșterea medie în sectorul bugetar, în perioada 1 ianuarie 2018 – 1 ianuarie 2020, va fi de 56%;
  • sporurile vor fi, în medie, de 30% pe ordonatorul de credite;
  • se va reintroduce fondul de premiere în valoare de 5%.

În perioada următoare vor avea loc discuții cu fiecare familie ocupațională în parte, iar până la finalul lunii martie acest proiect de lege trebuie finalizat, pentru a fi înaintat Parlamentului și adoptat până la sfârșitul lunii iunie a.c.

Referitor la grila pentru învățământ, singurul lucru convenit astăzi este reducerea numărului treptelor de vechime de la 11 la 7 pentru cadrele didactice, ultima urmând a fi “peste 25 de ani”. Deși mărunt, acesta e un prim pas în stabilirea unei grile corecte pentru angajații din învățământul preuniversitar. Pasul cel mare constă în concretizarea principiului de bază pe care FSLI în va susține la negocieri și anume: salariul unui profesor debutant să fie de 2,5 x salariul minim pe economie, iar salariul unui profesor la final de carieră să fie de 2,2 x salariul unui profesor debutant.

Tot în data de 20 februarie 2017, președintele FSLI, Simion Hancescu, a semnat împreună cu conducerea M.E.N., C.C.M.U.N.S.A.Î.P. (Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate din Învățământul Preuniversitar), iar în data de 21 februarie 2017 acesta urmează să fie înregistrat la M.M.J.S., după care va intra în vigoare.

În data de 21 februarie 2017, președintele FSLI va avea o discuție la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, pentru a găsi o soluție referitoare la modul incorect de calcul al sporurilor de care beneficiază personalul didactic, după intrarea în vigoare a H.G. NR.38/2017.