Valabilitatea voucherelor de vacanță s-a prelungit cu un an

S-a emis Ordonanța de urgență privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Descarcă OUG. Continuare »

Declarațiile Vicepremierului Raluca Turcan provoacă haos în educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să Continuare »

MEC are obligația de a dispune măsuri unitare la nivel național

În condițiile declarării a stării de urgență la nivel național, generată de pandemia de COVIT-19, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației și Cercetării, prin Adresa nr. 221 din 20.03.2020, Continuare »

Mesajul președintelui FSLI către toți angajații din sistemul de învățământ

Dragi colegi, România traversează o perioadă dificilă, pe care o resimte fiecare dintre noi. Știm că există îngrijorare și foarte mult stres. Știm că vă întrebați cum vom putea face față situației Continuare »

Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este Continuare »

 

ASI Suceava boicotează Evaluarea Naţională

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a centralizat situația referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 178 de unități școlare. Procentul rezultat este 83% în favoarea neparticipării la examenele naționale. Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale, reprezintă pentru noi ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm.

Aşadar, în condiţiile în care Guvernul Cioloş nu a venit cu soluţii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava boicotează Evaluarea Națională. Această decizie are în spate semnăturile asumate ale membrilor de sindicat ai Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava. Situaţia  a fost adusă la cunoştinţa ministrului educaţiei, domnul Adrian Curaj şi a secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, doamna Monica Cristina Anisie.

În timpul realizării referendumului angajații sistemului din învățământ, s-au convins că OUG privind salarizarea din sistemul bugetar face diferența între familiile ocupaționale, lucru care creează o discriminare. Considerăm că e momentul să acționăm acum și nu la începutul anului școlar 2016-2017.

Subliniem că acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor noştri, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş şi întreaga societate, că subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională, nu mai pot continua în aceste condiţii.

Conform informaţiilor primite în cursul zilei de astăzi şi colegii noştri din judeţele Iaşi şi Bacău au decis  să nu participe la examenul de Evaluare Naţională.

Prin raportare la legislaţia muncii, acţiunea noastră este una legală, nesusceptibilă de nici un fel de sancţiuni juridice.