Oferta de bilete de odihnă și tratament pentru anul 2020

Avem parteneriate cu unitățile hoteliere din stațiunile enumerate, astfel încât membrii noștri de sindicat să se bucure de condiții bune de cazare și prețuri avantajoase. Hotelurile sunt aceleaşi din oferta anilor trecuţi. Continuare »

Gala ”10 pentru folclor”, organizată sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit zeci de artişti din toată ţara

Sursa: Monitorul de Suceava Spectacolul de final ”10 pentru folclor”, organizat sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, a reunit joi, 13 februarie 2020, pe scena Casei de Cultură a Continuare »

Precizări privind stabilirea normei didactice de predare în anul școlar 2020-2021.

Ministerul Educației și Cercetării a emis o serie de precizări privind stabilirea norme didactice de predare pentru anul școlar 2020-2021. Precizari MEC Continuare »

A fost aprobat Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, inclusiv pentru definitivat – sesiunea 2020

Ordinul nr. 3092/2020 pentru aprobarea Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, domeniile şi specializările absolvenţilor învăţământului liceal pedagogic, postliceal şi superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Continuare »

Modificările propuse de FSLI la Legea educației naționale au fost aprobate azi de Senatul României

Astăzi, 10 februarie 2020, Senatul României a votat un proiect de lege, în care au fost inserate și câteva propuneri ale FSLI, cum ar fi: reducerea numărului de elevi la clasă, propunere care înseamnă Continuare »

 

Aproape 200 de profesori din judeţ au protestat ieri la Bucureşti

Sursa: monitorulsv.ro

Aproximativ 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au strâns miercuri în faţa Palatului Victoria pentru a protesta faţă de grila de salarizare propusă de Guvern.Angajaţi din educaţie din toată ţara au venit pentru mitingul de la Bucureşti, judeţul Suceava fiind reprezentat de aproape 200 de oameni ai şcolii.

Lista de revendicări a acestora a cuprins respectarea Legii Educației Naționale, în sensul alocării a minimum 6% din produsul intern brut pentru educație. Acest fapt ar conduce la creșterea costului standard per preșcolar/elev, creșterea burselor elevilor și studenților, decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum și decontarea navetei personalului didactic, dotarea corespunzătoare a unităților și instituțiilor de învățământ şi asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaților din învățământ.

Protestatarii au mai cerut „elaborarea, până la finalul mandatului actualului guvern, a unei legi de salarizare echitabilă, pornind de la principii corecte, care să abroge toate actele normative de salarizare existente în prezent, astfel încât fiecare categorie socio-profesională să fie poziţionată în grila de salarizare în funcţie de rolul pe care îl are în dezvoltarea societăţii”. Marşul sindicaliştilor din educaţie s-a încheiat, după ce o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, cărora le-au transmis nemulţumirile lor.

Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, le-a transmis protestatarilor: „Din partea Biroului Operativ şi din partea mea, transmitem sincere mulțumiri pentru efortul pe care l-aţi făcut împreună cu colegii prezenți la acest marș de amploare, cel mai mare din ultimii mulţi ani. Încă o dată am demonstrat că suntem o forță şi sperăm că preşedintele Iohannis şi Guvernul Cioloș au înţeles ceva din protestul de astăzi. Am avut o discuţie de 30 de minute la Palatul Cotroceni cu consilierul de Stat Ligia Deca, în timpul căreia i-am argumentat de ce am ieșit astăzi în stradă. I-am amintit că am solicitat o întâlnire cu preşedintele României şi că ar trebui ca domnul Iohannis să facă efortul să se întâlnească cu noi. Drum bun şi încă o data mulţumesc pentru efortul făcut”.

Sursa: monitorulsv.ro