A fost semnat ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020

Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social de la MEC, în cadrul căreia a fost avizat Proiectul de OMEC privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2020. Tot astăzi, Ordinul Continuare »

Atitudinea iresponsabilă a MEC produce consecințe

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra riscului mare de răspândire a virusului COVID-19 în școli, dacă acestea vor fi deschise în perioada 2-12 iunie 2020. Această Continuare »

Criza COVID-19: Concluzii seminarului organizat de ETUCE

În data de 25 mai 2020, ETUCE (European Trade Union Committee for Education) – Comitetul European Sindical pentru Educație, instituție la care la care FSLI este afiliată, a organizat un seminar în cadrul Continuare »

Lipsa de respect la adresa salariaților din învățământ capătă noi valențe

Într-un total dispreț față de instituția dialogului social, fără o minimă consultare publica privind intențiile legate de modalitățile și modurile de finalizare a parcursului școlar de către elevii din clasele terminale,  doua Continuare »

FSLI solicită MEC revocarea măsurii privind reducerea posturilor din CJRAE

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației și Cercetării, Monica Anisie, revocarea măsurii privind reducerea numărului de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ special și centrele județene/al Continuare »

 

Aproape 200 de profesori din judeţ au protestat ieri la Bucureşti

Sursa: monitorulsv.ro

Aproximativ 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au strâns miercuri în faţa Palatului Victoria pentru a protesta faţă de grila de salarizare propusă de Guvern.Angajaţi din educaţie din toată ţara au venit pentru mitingul de la Bucureşti, judeţul Suceava fiind reprezentat de aproape 200 de oameni ai şcolii.

Lista de revendicări a acestora a cuprins respectarea Legii Educației Naționale, în sensul alocării a minimum 6% din produsul intern brut pentru educație. Acest fapt ar conduce la creșterea costului standard per preșcolar/elev, creșterea burselor elevilor și studenților, decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum și decontarea navetei personalului didactic, dotarea corespunzătoare a unităților și instituțiilor de învățământ şi asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaților din învățământ.

Protestatarii au mai cerut „elaborarea, până la finalul mandatului actualului guvern, a unei legi de salarizare echitabilă, pornind de la principii corecte, care să abroge toate actele normative de salarizare existente în prezent, astfel încât fiecare categorie socio-profesională să fie poziţionată în grila de salarizare în funcţie de rolul pe care îl are în dezvoltarea societăţii”. Marşul sindicaliştilor din educaţie s-a încheiat, după ce o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, cărora le-au transmis nemulţumirile lor.

Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, le-a transmis protestatarilor: „Din partea Biroului Operativ şi din partea mea, transmitem sincere mulțumiri pentru efortul pe care l-aţi făcut împreună cu colegii prezenți la acest marș de amploare, cel mai mare din ultimii mulţi ani. Încă o dată am demonstrat că suntem o forță şi sperăm că preşedintele Iohannis şi Guvernul Cioloș au înţeles ceva din protestul de astăzi. Am avut o discuţie de 30 de minute la Palatul Cotroceni cu consilierul de Stat Ligia Deca, în timpul căreia i-am argumentat de ce am ieșit astăzi în stradă. I-am amintit că am solicitat o întâlnire cu preşedintele României şi că ar trebui ca domnul Iohannis să facă efortul să se întâlnească cu noi. Drum bun şi încă o data mulţumesc pentru efortul făcut”.

Sursa: monitorulsv.ro