”Dăruind vei dobândi”, activitate umanitară la CSEI Suceava

Activitățile umanitare desfășurate în cadrul proiectului ”Dăruind vei dobândi” au continuat și anul acesta, mai exact în ziua de 7 iunie 2019. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava împreună cu Asociația Promotorii Bucovinei, Continuare »

FSLI cere ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, Continuare »

FSLI contestă ordinul privind plata dobânzilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat Ministerului Educației Naționale, doamnei ministru Ecaterina Andronescu, modificarea și completarea, în regim de urgență, a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4004/14.05.2019 privind metodologia de calcul Continuare »

Sinteza modalității de acordare a voucherelor

Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, a fost publicat în O.M.E.N. nr. 3956/02.05.2019. Potrivit acestui document: în anul 2019 se acordă o singură indemnizație de Continuare »

S-a emis ordinul privind modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță

În data de 2 mai 2019, Ministerul Educației Naționale a emis ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2019. Descarcă Ordinul aici! Continuare »

 

Aproape 200 de profesori din judeţ au protestat ieri la Bucureşti

Sursa: monitorulsv.ro

Aproximativ 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au strâns miercuri în faţa Palatului Victoria pentru a protesta faţă de grila de salarizare propusă de Guvern.Angajaţi din educaţie din toată ţara au venit pentru mitingul de la Bucureşti, judeţul Suceava fiind reprezentat de aproape 200 de oameni ai şcolii.

Lista de revendicări a acestora a cuprins respectarea Legii Educației Naționale, în sensul alocării a minimum 6% din produsul intern brut pentru educație. Acest fapt ar conduce la creșterea costului standard per preșcolar/elev, creșterea burselor elevilor și studenților, decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum și decontarea navetei personalului didactic, dotarea corespunzătoare a unităților și instituțiilor de învățământ şi asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaților din învățământ.

Protestatarii au mai cerut „elaborarea, până la finalul mandatului actualului guvern, a unei legi de salarizare echitabilă, pornind de la principii corecte, care să abroge toate actele normative de salarizare existente în prezent, astfel încât fiecare categorie socio-profesională să fie poziţionată în grila de salarizare în funcţie de rolul pe care îl are în dezvoltarea societăţii”. Marşul sindicaliştilor din educaţie s-a încheiat, după ce o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, cărora le-au transmis nemulţumirile lor.

Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, le-a transmis protestatarilor: „Din partea Biroului Operativ şi din partea mea, transmitem sincere mulțumiri pentru efortul pe care l-aţi făcut împreună cu colegii prezenți la acest marș de amploare, cel mai mare din ultimii mulţi ani. Încă o dată am demonstrat că suntem o forță şi sperăm că preşedintele Iohannis şi Guvernul Cioloș au înţeles ceva din protestul de astăzi. Am avut o discuţie de 30 de minute la Palatul Cotroceni cu consilierul de Stat Ligia Deca, în timpul căreia i-am argumentat de ce am ieșit astăzi în stradă. I-am amintit că am solicitat o întâlnire cu preşedintele României şi că ar trebui ca domnul Iohannis să facă efortul să se întâlnească cu noi. Drum bun şi încă o data mulţumesc pentru efortul făcut”.

Sursa: monitorulsv.ro