Apel către senatori! Votați Legea privind protecția cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajați din sistemul de educație, a înaintat astăzi către senatorii României un Apel Public (*.pdf) prin care solicităm votarea în Continuare »

ASI Suceava și Metropolitan Life, organizează cursuri de formare în domeniul financiar

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, în parteneriat cu Metropolitan Life Agenția Suceava, organizează cursuri de formare profesională în domeniul financiar. După parcurgerea cursurilor aveți posibilitatea de a: desfășura activități în domeniul consultanței financiare; obține Continuare »

Educația nu înseamnă violență! Condamnăm comportamentul agresiv al cadrelor didactice!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar NICIODATĂ nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al Continuare »

Cazul de vandalism din Giurgiu este șocant! Cerem Ministerului Educației Naționale măsuri urgente!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav Continuare »

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia începutului de an şcolar 2019-2020

Stimați colegi, Dragi elevi şi părinți, Orice început de an școlar, când mii de unități de învățământ își redeschid porțile, reprezintă pentru elevi, cadre didactice și părinți un moment cu o semnificație Continuare »

 

Aproape 200 de profesori din judeţ au protestat ieri la Bucureşti

Sursa: monitorulsv.ro

Aproximativ 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au strâns miercuri în faţa Palatului Victoria pentru a protesta faţă de grila de salarizare propusă de Guvern.Angajaţi din educaţie din toată ţara au venit pentru mitingul de la Bucureşti, judeţul Suceava fiind reprezentat de aproape 200 de oameni ai şcolii.

Lista de revendicări a acestora a cuprins respectarea Legii Educației Naționale, în sensul alocării a minimum 6% din produsul intern brut pentru educație. Acest fapt ar conduce la creșterea costului standard per preșcolar/elev, creșterea burselor elevilor și studenților, decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum și decontarea navetei personalului didactic, dotarea corespunzătoare a unităților și instituțiilor de învățământ şi asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaților din învățământ.

Protestatarii au mai cerut „elaborarea, până la finalul mandatului actualului guvern, a unei legi de salarizare echitabilă, pornind de la principii corecte, care să abroge toate actele normative de salarizare existente în prezent, astfel încât fiecare categorie socio-profesională să fie poziţionată în grila de salarizare în funcţie de rolul pe care îl are în dezvoltarea societăţii”. Marşul sindicaliştilor din educaţie s-a încheiat, după ce o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, cărora le-au transmis nemulţumirile lor.

Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, le-a transmis protestatarilor: „Din partea Biroului Operativ şi din partea mea, transmitem sincere mulțumiri pentru efortul pe care l-aţi făcut împreună cu colegii prezenți la acest marș de amploare, cel mai mare din ultimii mulţi ani. Încă o dată am demonstrat că suntem o forță şi sperăm că preşedintele Iohannis şi Guvernul Cioloș au înţeles ceva din protestul de astăzi. Am avut o discuţie de 30 de minute la Palatul Cotroceni cu consilierul de Stat Ligia Deca, în timpul căreia i-am argumentat de ce am ieșit astăzi în stradă. I-am amintit că am solicitat o întâlnire cu preşedintele României şi că ar trebui ca domnul Iohannis să facă efortul să se întâlnească cu noi. Drum bun şi încă o data mulţumesc pentru efortul făcut”.

Sursa: monitorulsv.ro