Camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenței în spațiul școlar

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Hartet” nu susțin inițiativa Ministerului Educației privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice și Continuare »

Oferta de odihnă și tratament pentru anul 2024

După o perioadă plină de provocări și realizări, ca în fiecare an, vă oferim posibilitatea de a vă planifica concediul de odihnă. Tocmai de aceea, am pregătit o selecție de oferte concepute Continuare »

Școlile din România au nevoie urgentă de o strategie de combatere a violenței de orice gen

Sistemul de educație din România își arată din nou vulnerabilitatea în fața cazurilor de violență și abuz, fie că vorbim despre situația de la Școala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul Continuare »

FSLI condamnă consumul de droguri

Consumul de droguri trebuie stopat, iar cei implicaţi în traficul de substanţe, indiferent cine sunt, trebuie să răspundă în faţa legii! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ condamnă acţiunea persoanelor care au avut Continuare »

Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat la MInisterul Muncii

  În data de 5 iulie 2023, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost înregistrat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar. Descarcă CCMUNSNCIP Continuare »

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație!

SUNT ÎN GREVĂ! Pentru că îmi pasă de educație! Pentru că mi-am respectat elevii și pe părinții acestora! Pentru că m-am săturat de CONTINUA REFORMĂ, fără noimă, fără obiective, fără ținte strategice, Continuare »

Cuvântul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava își reiterează publicația ”Cuvântul Sindicatului” în contextul noilor provocări din domeniul educației. Cuvantul Sindicatului – Anul VIII, Nr. 1 (13), mai 2023 Continuare »

A fost emis Ordinul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru anii 2023-2026

A fost emis Ordinul privind aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ se stat  în Minsterul Educației și în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii Continuare »

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice

FSLI depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice! Parlamentarii care refuză adoptarea acestei legi devin complicii agresorilor din şcoli! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va depune din Continuare »

 

Învățământul românesc are nevoie de stabilitate, nu de perturbări din partea politicienilor!

Într-o intervenție publică din data de 13 septembrie 2016, doamna Alina Gorghiu, co-președintele PNL, a anunțat că „partidul pe care îl conduce va susține, în programul de guvernare, ideea măririi numărului de ore pe norma didactică, cea mai mică din Uniunea Europeană, astfel încât să crească salariile dascălilor”.

Este surprinzător faptul că Partidul Național Liberal nu este documentat în ceea ce privește noțiunea de “normă didactică”. Este o diferență mare între norma didactică și norma didactică de predare. Aici se face o confuzie gravă. În România norma didactică de predare, conform L.E.N. Nr.1/2011, este cuprinsă între 18 și 24 de ore pe săptămână, iar cea didactică este de 40 de ore, conform aceleași legii. Trebuie precizat că în țările membre ale Uniunii Europene, norma didactică de predare este aproape similară cu cea din România. Este adevărat că sunt țări unde dascălii stau la școală chiar 40 de ore pe săptămână, pentru că acele țări au fost capabile să implementeze programul “Școală după școală”, dar trebuie spus că în aceste țări salariile pe care le primesc dascălii sunt mai mult decât decente.

O mărire a normei didactice de predare numai cu două ore pe săptămână înseamnă 22000 de șomeri provenind din învățământ! Asta vrea Partidul Național Liberal?!

Salariații din învățământ așteaptă ca partidele parlamentare să facă front comun pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă învățământul românesc!

Nu astfel de propuneri, precum cea făcută de Partidul Național Liberal, pot contribui la reformarea învățământului românesc!

Învățământul românesc are nevoie de stabilitate, nu de perturbări din partea politicienilor!